Sprong 1: TRANEN!

Gastblogger: Kimberley

Net voor de bevalling werd er aan mij gevraagd of ik zou willen schrijven over de sprongetjes van Noèl (6 weken oud). Ik dacht; “dat doe ik wel even”. Het zal vast niet meer zijn dat een beetje jengelen en hangerig zijn. Maar nee…

Wat een heftige dagen hebben wij gehad! Noèl was voor mijn gevoel het makkelijkste kindje dat ik ooit had gezien tot sprong 1 om de hoek kwam kijken. Noèl heeft letterlijk gehuild van dag 1 van zijn sprongetje tot aan het einde. Hij was de afgelopen dagen dan ook erg hangerig en ik had hem daarom dus ook constant in de draagzak voor zijn eigen comfort. Noèl weigerde ‘s nachts te slapen en was overdag oververmoeid. Ook zat hij in een overgang van 150ml naar 180 ml Nutrilon, maar door zijn sprongetje wilde hij meer en meer eten omdat hij zo erg opzoek was naar comfort.

Na een paar voedingen besloot ik niet meer naar de klok en de milliliters te kijken en gewoon lekker te laten eten te geven wanneer hij daar naar vroeg.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Nieuwe vaardigheden

Na een dag of drie merken we dat Noèl steeds meer ging zien om hem heen en er ook steeds beter op ging reageren. Vooral zwart witte objecten waren erg interessant. Ook hoort (of luistert) hij ineens veel beter. Hij volgt mijn stem, als ik rondloop in huis wist hij me precies te vinden. Het is leuk om te zien hoe hij ineens veel helderder reageert op de wereld om hem heen.

Dankzij de filmpjes in de app van Oei, ik groei! konden we thuis goed begrijpen waar Noèl nou precies doorheen ging.

Wist je dat je in onze app alle vaardigheden van de sprong niet alleen kunt afvinken, maar ook kunt bijhouden in je persoonlijke dagboek?

In ons gezin hebben we ervoor gekozen dat mijn vriend fulltime werkt en ik thuis blijf met Noèl en onze hond Biggie. Tot aan sprong 1 ging dit erg goed en kon ik het moederschap makkelijk combineren met social life. In de week van het sprongetje ben ik bewust meer thuis gebleven omdat Noèl echt mega overprikkeld was in drukke ruimtes. Ook merkte ik dat hij erg onrustig werd op het moment dat ik uit zijn zicht was.

De eerste tranen

Halverwege sprong 1 merkte ik dat Noèl zijn schattige baby huiltje ineens omsloeg naar een hele andere manier van huilen. Het klonk voor mij als een hulpbehoevende huil met veel meer emotie en… TRANEN! Hier schrok ik wel even van. Die eerste echte huil plus tranen zag er zo ongelofelijk zielig uit. Voor mijn gevoel duurde het zo lang voor hij stopte met huilen.

Zijn sprongetje duurde iets langer dan er in de app werd beschreven. Ieder kindje doet dit natuurlijk op zijn eigen tempo en Noèl doet al sinds de eerste weken van de zwangerschap niets volgens het boekje haha. Dus dat hebben we hier in huis dan ook losgelaten.

Sinds een dag of twee nu is het weer gezellig en rustig in huis. Noèl begrijpt wat hij nu kan en gaat langzaam weer met regelmaat eten. Ook slaapt hij de nachten weer door wat voor ons ook geen overbodige luxe is!

Ben benieuwd wat sprong 2 ons zal brengen!

Liefs,
Kim

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*