Spelen en hersenen

Kinderen die aangemoedigd zijn om veel te spelen, worden later gelukkiger en meer tevreden dan degenen die niet zo veel zijn aangemoedigd. Dat betekent maar één ding: speel er lekker op los samen! Spelen is belangrijk!

Een paar ‘hersen-speel-feiten’ op een rij:

Spelen…

  • verbetert het geheugen;
  • stimuleert de groei van de cortex in de hersenen;
  • stimuleert de aanmaak van een stof die de groei van hersencellen beïnvloedt;
  • (regelmatige speelpauze) vergroot de opname van lesmateriaal op latere leeftijd;
  • stimuleert de fantasie;
  • stimuleert de taalontwikkeling.

Deze lijst kan nog wel tien keer zo lang worden, maar de boodschap is duidelijk: spelen is geen overbodige luxe, maar het is brain–boosting. Spelen is cruciaal voor de Ontwikkeling van de hersenen, net als goede voeding.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Wist je dat je in onze app per sprong verschillende spelletjes terugvindt, die je samen met je kindje kan doen om hersenontwikkeling van je baby te stimuleren?

Spelen is werken voor je baby

Eén simpel werkwoord: spelen. Maar dan wel een werkwoord met veel inhoud. Echt een WERKwoord, omdat spelen voor je baby veel meer is dan alleen zichzelf vermaken. Spelen is leren, keihard werken, verwerken en amuseren ineen. Er is dus niets ‘simpels’ aan het spelen. En nog wonderbaarlijker: je baby doet het helemaal vanzelf. Toch helpt het hem als jij hem faciliteert op de juiste manier. Dat wil zeggen, als je je baby begeleidt op de manier waarop hij dat nodig heeft.

Spelen en karakter

Wist je dat de manier waarop je baby speelt ook iets zegt over zijn of haar karakter? Welke elementen van het speelgoed fascineren jouw kindje? Hoe gaat hij met het speelgoed om? Voor welke spelletjes kiest hij net na het nemen van een sprong?

Dat spelen essentieel is tijdens de ontwikkeling, staat vast. Speel verschillende actie-georiënteerde spelletjes, denkspelletjes, of spelletjes die de zintuigen prikkelen.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*