Speelgoed cadeautips voor je kindje

Heb jij nou geen idee wat je je kindje cadeau kunt geven tijdens de feestdagen of voor zijn/haar verjaardag? We hebben wat leuke speelgoed cadeautips voor jouw kleintje(s) op een rijtje gezet. Passend bij de mentale en fysieke ontwikkeling tijdens de eerste twintig maanden. In onze app vind je terug welk speelgoed je bij welk spelletjes en sprong kunt gebruiken! 

Rammelaar

De rammelaar kan gebruikt worden om meerdere vaardigheden tijdens de sprongetjes te ontwikkelen. Je kindje heeft veel aandacht voor geluiden, een rammelaar is hier perfect voor. 

Contrastboekjes

Een contrastboekje kan met name bij sprong 1 goed gebruikt worden. Bij een contrastboekje met felle kleuren, maar het liefst in zwart wit, zul je merken dat je kleintje daar veel aandacht voor heeft. 

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Kiki het Konijn

Kiki het Konijn, het eerste knuffeltje dat gekoppeld is aan de sprongetjes van Oei, ik groei!.  Samen met Kiki stimuleer je alle nieuwe vaardigheden die je kindje opdoet tijdens de eerste vier sprongen. Van het ontwikkelen van het zicht, tot het leren grijpen van voorwerpen!

Pop

Tijdens sprong 3 zijn er veel baby’s die graag voelen en aaien. Er zitten namelijk niet alleen ‘vloeiende overgangen’ in de aaibewegingen, maar ook in het gevoel in zijn/haar hand door het bewegende contact met de ondergrond. Het is erg interessant om het verschil te voelen tussen allerlei structuren; harde, zachte, ruwe, gladde, soepele en prikkelende. Een pop met een gezicht is perfect om deze vaardigheden te stimuleren.

Blokkenstoof

Na het nemen van sprong 7 begrijpt je kindje dat er een volgende stap in een opeenvolgng plaats kan vinden. Hij of zij weet nu ook dat een bepaalde vorm door een bepaald gat past. Met de blokkenstoof leert je kindje deze nieuwe vaardigheid ontwikkellen. 

Bal

Een bal is kan voor veel verschillende vaardigheden gebruikt worden als stimulans. Bijvoorbeeld bij sprong 4 om de korte serie van vloeiende overgangen en patronen te zien van een stuiterende bal. Of bij sprong 10 om het balletje onder water te dompelen en te zien hoe deze weer bovenkomt, om zo te experimenteren met weerstand. 

Muziekinstrumentje

Na het nemen van sprong 5 kan je kindje begrijpen dat het één het ander veroorzaakt. Zoals het knopje dat een muziekje in gang zet als het ingedrukt wordt. Met een muziekinstrument, zoals bijvoorbeeld een pianootje, kan je kindje ontdekken dat hij/zij ook zelf muziek kan maken. 

Stapeltoren

Je kindje leert gedurende de sprongen dat iets zich in, uit, op, boven, naast, onder of tussen iets anders bevindt. De stapeltoren is fantastish speelgoed om je kindje te laten experimenteren met deze nieuwe vaardigheid.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*