Kun je slecht slapen en nachtmerries voorkomen?

Om maar met het slechte nieuws is huis te vallen: nachtmerries kun je niet voorkomen. Nachtmerries komen inderdaad veel meer voor wanneer je baby een sprong maakt in zijn mentale ontwikkeling.

Nachtmerries kun je niet voorkomen

Logisch eigenlijk: je baby’s wereldje staat even helemaal op z’n kop als hij een sprong maakt. De wereld ziet er in een keer helemaal anders uit en dat geeft stress. De ene baby huilt meer, de ander eet niet meer goed, een volgende wordt extreem hangerig, weer een ander slaapt niet goed en nog anderen hebben hier allemaal last van.

Het is heel erg goed dat je je bewust bent van je baby’s slaapgedrag bij een sprong. Door het te begrijpen kan je begrip voor hem opbrengen en rekening houden met de moeilijke dagen waar hij nu doorheen gaat. Probeer of hij wat vaker kan slapen en zorg er voor dat hij de tijd krijgt om rustig wakker te worden na zo’n indrukwekkende slaappartij. Geef hem de kans even op schoot te kruipen als hij wakker wordt, zonder dat hij meteen aangekleed of verschoond hoeft te worden. Met liefde en rust geef je hem nu de kans makkelijk door het sprongetje heen te komen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*