Slaaptips voor je baby

Als je baby nog geen lange nachtruk kan maken, of ’s nachts honger heeft, kun je op je kop gaan staan, maar dan wordt je baby toch wakker. Wel zijn er hulpmiddelen om een baby die het wel kan, maar nog net niet doet, beter te laten slapen. In dit artikel lees je slaaptips voor je baby.

Donker

Geef duidelijk aan wanneer het dag (actief) en wanneer het nacht (rustig) is. Houd de lampen ’s nachts uit. Doe de gordijnen dicht. Kortom: maak het donker. Onbewust leert je baby zo dat donker rust betekent. Bovendien merkt hij wat jij uitstraalt. Een slaperige en rustige houding maakt je baby ook relaxed.

Avondritueel

Bouw een vast avondritueel in. Als je baby maar vaak genoeg meemaakt dat het vaste ritueel gevolgd wordt door het slapengaan, zal hij hier aan wennen. Je baby houdt zich nog heel erg vast aan vast rituelen en ritmes. Zo weet hij waar hij aan toe is en dat geeft hem zekerheid.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Geen speeltijd maar slaaptijd

Maak een subtiel einde aan de actieve interactie tussen jou en je baby. Voor je baby zijn jullie het mooiste speelgoed dat er is. Een blik van jullie in de ogen kan hem al helemaal ‘warm’ voor interactie maken. Probeer dus ook in je blik, met je ogen, aan te geven dat het nu slaaptijd is en geen speeltijd meer.

Hopelijk heb je wat aan deze slaaptips voor je baby.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*