Borstvoeding: regeldagen

Rond de tien dagen, zes weken en drie maanden is een baby vaak huilerig en wil hij vaker drinken: dit worden ‘regeldagen’ genoemd. Als je borstvoeding geeft, kun je tijdens regeldagen je baby wat vaker aanleggen.

Borstvoeding geven en regeldagen

Regeldagen hebben te maken met de ontwikkeling van de baby en een groeispurt die hij doorgemaakt heeft of binnenkort door gaat maken. Soms hebben moeders het gevoel dat ze te weinig melk hebben omdat hun borsten slap aanvoelen. Laat je baby zo vaak als hij wil drinken, het vele aanleggen stimuleert de borsten om meer melk aan te maken, het is een kwestie van vraag en aanbod.

Stress

Er kunnen meer regeldagen voorkomen, bijvoorbeeld als de moeder ziek is of weer aan het werk gaat. Dit heeft niets met de ontwikkeling van de baby te maken maar met het feit dat de moeder drukker en soms meer gestrest is. De melkproductie loopt daardoor iets terug. Voldoende aanleggen en/of kolven is de oplossing om de melkproductie op peil te houden. Geef je baby borstvoeding op verzoek, zo hou je je moedermelkproductie op peil, ook tijdens regeldagen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*