Moeite met Ademhalen – Pseudokroep

Pseudokroep is een ziekte die voorkomt bij jonge kinderen.

Het is een virusinfectie aan de luchtwegen. Pseudokroep begint vaak met een gewone verkoudheid. In dit artikel lees je meer over pseusokroep.

De ontsteking die aan de luchtwegen ontstaat, veroorzaakt een zwelling van de slijmvliezen in het bovenste gedeelte van de luchtpijp. Hierdoor krijgt je kind ademhalingsproblemen.

Symptomen

Pseudokroep begint vaak met een gewone verkoudheid, maar na een paar dagen volgen klachten als een blaffende hoest, moeite met vooral inademen en een piepende ademhaling. Ook kan je kind een blauw gezicht krijgen door de benauwdheid.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Behandeling

De benauwdheid en de piepende ademhaling kunnen beangstigend zijn voor je kind en voor jou. Het is belangrijk om zelf rustig te blijven en op die manier ook je kind gerust te stellen. Een warme en vochtige omgeving kan de klachten van je kind verlichten. Zet bijvoorbeeld een schaal met water op de verwarming of ga met je kind in de badkamer zitten terwijl je een hete douche laat lopen. Laat je kind ook rechtop zitten in plaats van liggen. Als de stoom niet helpt of als je kind blauw wordt, dan is het verstandig om de huisarts te bellen. Deze kan eventueel medicijnen voorschrijven om de benauwdheid tegen te gaan. Tegen de pijn door het hoesten, kun je ook thee met honing aan je kind geven. Denk er wel aan dat kinderen onder de 1 jaar nog geen honing mogen hebben.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*