Opwekken van weeën

Maanden leef je uit naar de uitgerekende datum. Eindelijk is het zover. Maar de baby blijft lekker zitten en de dagen lijken maanden te duren… Waar blijven de weeën nou? Met deze tips kun je zelf proberen je weeën op te wekken.

De volgende tips zouden de weeën op kunnen wekken.

Strippen

Als je 41 weken zwanger bent zou de verloskundige of gynaecoloog je baarmoeder kunnen strippen. Dat is een pijnloze en ongevaarlijke ingreep. Ze vraagt je om te gaan liggen met de knieën omhoog en de onderbroek uit. Voorzichtig zal ze met enkele vingers de vliezen proberen los te maken van de baarmoedermond. Dit gaat alleen als de baarmoedermond hier aan toe is. Soms moet het enkele malen herhaald worden en kun je een beetje bloed verliezen.

Vrijen

Soms wil een orgasme de weeën ook doen opwekken. Met het orgasme spant je buik zich aan en die beweging kan overgenomen worden daar de baarmoeder. De eerste wee zal beginnen.

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

Ananas

Ook ananas eten zou de weeën opwekken! En dan vooral het hart van de vrucht.

Hopelijk helpen deze tips bij het opwekken van de weeën, maar bedenk dat je baby vanzelf komt als hij daar klaar voor is.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*