Omgaan met stout gedrag van je kind

Hoe ga je om met ‘stout’ gedrag van je kind als aan planten trekken en met speelgoed gooien? Bij stout gedrag van je kind is het erg belangrijk dat je regels en grenzen stelt.

Hoe ga je om met ‘stout’ gedrag van je kind

Doet je kind iets wat echt niet mag, omdat het bijvoorbeeld gevaarlijk is of omdat spullen kapot gaan, dan zeg je dat en laat je met je stem duidelijk merken dat zijn gedrag onacceptabel is. Schrikt je kind van je waarschuwende stem en gaat hij huilen? Troost hem dan en leg uit dat je kind als persoon niet fout is, maar zijn gedrag. Belangrijk is dat je goed gedrag beloont.

Vind je het moeilijk om boos te worden en regels en grenzen te stellen? Dat hebben veel ouders van nu. Veel ouders die nu jonge kinderen hebben zijn zelf kinderen van ouders die een antiautoritaire opvoeding gegeven hebben. Alles moest kunnen. Ik ben het daar niet mee eens. Een kind heeft net als eten en drinken recht op regels en grenzen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Als ze die niet krijgen, dan gaan ze door in het zoeken naar die grenzen. Het gevolg is dat die grenzen dan heel ver verlegd worden. Dat maakt zulke kinderen uiteindelijk onuitstaanbaar. Een goed begin is om zelf het goede voorbeeld te geven. En wees consequent en liefdevol.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*