Om de 3 uur wakker

“Help!!! ik zit met 2 dingen, mijn dochter van bijna 6 maanden wordt nog om de 3 uur wakker ‘s nachts overdag krijgt ze ook melkvoeding maar ook een fruithap en avondhap en een liga, voor ze naar bed gaat heb ik al melkvoeding voor ‘s nachts en pyjamapapje geprobeerd maar niks helpt! Suggesties? Onze zoon is nu 2 jaar en en 7 maanden maar is enorm dwars ik weet 2 is nee maar hij kan zich amper zelf vermaken wil continu onze aandacht maakt niet uit negatief of positief, hoe maak ik hier een omzwaai in?”
– Tamara

Antwoord van gezins- en opvoedcoach Anneliese Jansen:

“Let er met voeding door de nacht op dat je geen vast patroon ontwikkeld. Zou je zelf elke avond om 23.00 een boterham gaan eten dan krijg je na een paar dagen vanzelf rond die tijd trek. Bekijk of zij de voorgeschreven hoeveelheid voeding krijgt en houd je aan de tijden die daarvoor staan. Om evt teveel voeding in de nacht af te bouwen kun je beginnen de voeding te vervangen door water. Toch even wat binnen krijgen maar geen voeding. Uiteindelijk slaapt je dochter door of wordt ze alleen nog wakker vanwege de aandacht en ook dat kan afgebouwd worden.

De zogenoemde peuterpuberteit is een vermoeiende periode voor ouder en kind. Je zoon heeft door dat hij een persoonlijkheidje is en een eigen wil heeft. Hij kan ineens ook kiezen iets niet te doen. Dat betekend dat hij behoefte heeft aan zijn eigen keuzes maken. Die kun je hem geven, maar wel beperkt. Laat hem bijvoorbeeld in de ochtend kiezen uit twee truien, hij mag beslissen welke hij aan wil. Wat betreft de aandacht, betrek hem in de dagelijkse dingen die je doet, vouwwas, afwas, koken. Vinden peuters heerlijk om bij te helpen. Je zult je tempo wat moeten aanpassen maar uiteindelijk ben je heerlijk samen bezig. Daarnaast kun je hem wel leren dat er ook momenten zijn die hij alleen moet vullen. Nu gaan we even groente snijden, daarna ga je zelf even met de auto’s spelen. Andersom, je mag nu even zelf een boekje kijken dan gaan we straks samen even de was ophangen. Succes!”

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Anneliese Jansen (1968)
www.anneliese-opvoedcoaching.nl

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*