Nijntje op de fiets

Dinsdag 14 maart mochten wij voor Oei, ik groei! naar een voorstelling van nijntje in het Theater ‘de Bakkerij’ te Rotterdam! Bij ‘nijntje op de fiets’ wordt nijntje ontzettend leuk neergezet door Femke Hermans die de kinderen overal bij het verhaal betrekt.  

Tijdens de voorstelling beleeft nijntje ontzettend veel avonturen. Zo gaat nijntje op de fiets naar de speeltuin, de boerderij, opa en oma, blijft logeren, bakt ze taarten, gaat kamperen met papa en mama. En als dat al niet genoeg is, is nijntje ook nog eens jarig en gaat ze voor het eerst naar de grote school!

De kinderen worden meegenomen en betrokken in een heel duidelijk, muzikaal en leuk verteld verhaal waarbij veel gebeurd. Er wordt een tent gebouwd, slingers opgehangen, liedjes gezongen, kaarsjes uitgeblazen… Noem het maar op! In het huis van nijntje hangt een tv-scherm waarbij het hele verhaal ook nog eens wordt vertoont in de bekende nijntje stijl. Daardoor zien de aller kleinste precies het verhaal ook nog eens vanuit een ander perspectief.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Femke zoekt echt contact met de kinderen waardoor de kinderen in het verhaal worden meegenomen. Nijntje gaat bijvoorbeeld een dagje naar het strand, maar wat neemt nijntje eigenlijk allemaal mee? In het huis van nijntje bevinden zich negen kubussen. Op deze kubussen staan allerlei afbeeldingen afgebeeld, zoals taartjes, nijntje en de step, opa en oma en… een emmertje met schepje. Tijdens het verhaal wordt aan de kinderen gevraagd of ze kunnen vinden wat ze nodig hebben in het verhaal van nijntje! Dus wat zullen de kinderen kiezen als Femke vraagt wat ze nou mee moet nemen naar het strand?

‘Nijntje op de fiets’ is een hele leuke (en leerzame!) ervaring voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Het is ontzettend leuk om je kind zo interactief bezig te zien. En zeg nou eerlijk, het maakt niet uit hoe oud je bent… iedereen houdt van nijntje! Jong of oud!

Lijkt het je ook leuk om met jouw kleine naar ‘nijntje op de fiets’ te gaan? Kijk dan even op de website www.vanaf2.nl wanneer deze superleuke voorstelling bij jou in de buurt speelt.

Veel liefs!

Nikkie

Nijntje op de fiets

Nijntje op de fiets

Nijntje op de fiets

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*