Niet doen bij het leren van een tweede taal

Sommige dingen moet je juist wel doen bij het leren van een tweede taal, anderen juist niet.

Je wat je beter niet kan doen bij het leren van een tweede taal.

  • Je zult merken dat je kind vroeger of later de talen door elkaar gaat halen. Bijvoorbeeld, een Nederlands word zeggen in een Engelse zin . Dit kan in het begin gebeuren, als je uk de taal nog moet leren, maar ook wanneer je kind al vlot twee talen spreekt. Vooral in dat laatste geval zou je wellicht de neiging hebben om te corrigeren. En dat moet je juist niet doen! Bedenk je gewoon dat dit door elkaar halen een normale fase is en vanzelf wel over gaat.
  • Als een kind geen zin heeft om een taal te leren dan heb je er niks aan om het te forceren. Leren gaat alleen als een kind er lol van heft en er voor open staat. Als jij het leren leuk maakt. En tot een spel dan zal hij er vast lol in hebben en dus, spelenderwijs, de tweede taal goed leren.
  • Een tweede taal leren is goed en zeer verstandig voor kinderen die in deze tijd opgroeien. Echter, als een kind leerproblemen heeft (we hebben het nu over de oudere kinderen die al naar school gaan), dan kan een extra taal net even te veel van het goede zijn. Overprikkelen heeft gewoon geen zin.

Lees hier wat je wel moet doen bij het leren van een tweede taal.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*