Met je kind naar de tandarts

Je kind heeft inmiddels een mooie rij tanden waar jij als ouder ook maar wat trots op bent. Reden te meer om dat zo te houden! Daarvoor is een goede verzorging van het gebit van je kind nodig. Dit houdt in dat je elke dag zijn tanden poetst. Als hij twee jaar is, is het verstandig om je kind mee te nemen naar de tandarts. In dit artikel lees je over met je kind naar de tandarts gaan.

Na de eerste keer bij de tandarts is het verstandig om zo’n bezoekje elk half jaar te herhalen.

Bij die eerste controles gebeurt er vaak nog maar weinig, maar op die manier raakt je kind wel vertrouwd met de tandarts. Mocht de tandarts wel een probleem constateren in zo’n vroeg stadium, dan is het natuurlijk alleen maar goed dat je er snel bij bent. Zo blijven schadelijke gevolgen voor je kindjes gebit zo beperkt mogelijk.

Eng

Vindt je kind het bezoek aan de tandarts toch nog wel eng? Combineer het dan bijvoorbeeld met je eigen controle en ga eerst zelf in de stoel zitten (tenzij je natuurlijk zelf een ingrijpende en pijnlijke behandeling moet ondergaan). Meestal heeft de tandarts ook wel wat speelgoed liggen als afleiding. Anders kun je zelf wat meenemen. Ook het meenemen naar de tandarts en misschien zelfs zogenaamd laten behandelen van de lievelingsknuffel van je kind kan helpen om de drempel tot die grote enge stoel te verlagen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*