Moeder zijn is… het samen herontdekken van de wereld

Gastblogger: Miranda van Duinen

5 jaar doe ik deze ‘job’ al, mag ik de titel mama dragen en is het mijn mooiste titel die ik ooit dragen zal! 

Voor mij is er niks mooier, uitdagender en puurder aan het moederschap. Nog nooit was ik zo kwetsbaar en nog nooit is er iemand zo dicht bij mij geweest dan mijn dochter.

Ook kan ik mij geen leven zonder haar voorstellen. Ik geniet echt van elk moment dat we samen zijn. Met het naar school brengen als fijnste momentje van de dag.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Samen (her)ontdekken we de wereld. Dingen die ik vaak allang niet meer zie, weet zij mij te vertellen, weet zij mij te motiveren en met haar (kinder)visie uit te leggen.

Samen leren we om te vallen en op te staan en er weer nieuwe dingen uit te halen. Samen zijn we op pad door deze mooie wereld vol met uitdagingen en voel ik me zo gesteund door haar onvoorwaardelijke liefde.

Moeder zijn is…. het samen herontdekken van de wereld

Moeder instinct

Het feilloos van elkaar aanvoelen is naar mijn idee echt het oer/moeder instinct alsof je elkaar echt begrijpt. Uiteraard is dit ook een spiegel waar je als moeder enorm van leert. Zo is mijn dochter gespannen, als ik dit ben. Wordt zij onrustig van mijn onrust. Kan ze huilen van het lachen, als ik grapjes maak. 

Het vinden van de juiste balans vond ik in het begin van mijn moederschap lastig, ik wil dat ze luistert maar ook dat we lol hebben en dit is na 5 jaar aardig gelukt. Inmiddels ben ik haar grootste held en begrijpt ze dat als mama haar corrigeert, dat dit is omdat dat beter is voor haar. Alles voor haar toekomst. 

Het herontdekken van mezelf

Het moederschap heeft van mij een nieuwe ik gemaakt met een wereld die nog groter lijkt. Waarin je dingen opnieuw leert waarderen, zoals mooie bloemetjes in het park, de blijdschap van iets kleins of grappigs. Het leren kennen van de mensen, het heroverwegen van beslissingen en prioriteiten.

Het herontdekken van je eigen ik, de gevoelens van je kind voelen omdat iets leuk is of niet leuk is. Eigenschappen die je van jezelf herkend of de manier van lopen, die kleine dingen.

Het mooiste en het meest dankbaar

Ik ben dankbaar voor alles wat we elke keer beleven en wat ons nog rest.
Ze geeft betekenis aan alles, zelfs zonder aanwezig te zijn.

Wat een prachtig leven dat mij het voorrecht gaf om haar moeder te zijn.

Het moederschap is het mooiste wat ik elke vrouw zou willen wensen. Het mogen ervaren dat er een klein mensje in jou groeit en waarvan je vanaf dag 1 mee bent verbonden, waarmee je elke dag probeert het beste eruit te halen om jouw kleintje de weg te wijzen in deze wereld. De ontwikkeling van een kindje te mogen beleven, dag op dag, met daarbij bepalende factoren die een kindje kunnen vormen.

Het heeft mij ook leren beseffen dat je je kindje niet altijd kan beschermen, maar wel weerbaar kan maken om zo met grote dingen te kunnen leren omgaan. 

Het moederschap geeft mij elke dag de mooiste gevoelens van trots, liefde en geluk, oké en heel soms een beetje wanhoop (als ze nou net niet dat ene jurkje aan wil). 😉

Wil je meer eerlijke verhalen lezen over het moederschap? In ons nieuwe boek EERLIJK vertellen twintig bekende moeders hun open, eerlijke en pure verhaal over het zwanger worden, de zwangerschap, bevalling en het leven (met een baby) daarna.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*