MMM… MamaMassage

Ian is een masseur met gouden handen die verschillende vormen van massages geeft. Van Holistische massage tot Shiatsu Massage, tot pulsing, tot Javaanse massage tot diepweefselmassage. Daar willen wij natuurlijk meer van weten! Want een massage is altijd heerlijk, zwanger of niet!

Ian Tjitrodipo:

“Ik pas mijn massages altijd aan de persoon aan. Een massage werkt pas goed als deze echt op die persoon is afgestemd. Communicatie is daarom heel belangrijk. Ik vraag altijd naar de laatste massage die mensen hebben gehad en hoe ze daar op hebben gereageerd. Die communicatie stopt overigens niet na dat eerste gesprek. Tijdens de massage peil ik de gevoelens en emoties van die persoon en hier speel ik op in. Rust, tederheid en aandacht zijn belangrijk bij massages.

Massages zijn niet alleen fijn voor de vrouw, maar ook voor de baby die in haar buik zit. Dat is eigenlijk heel logisch. Als moeder geniet en ontspant, geniet de baby ook. Een zwangerschap vind ik iets tussen moeder en baby, daar wil ik niet tussenin gaan zitten met een stevige massage. Daarom masseer ik zwangere vrouwen altijd heel rustig en teder.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Probeer soms, al is het maar even, in de rust te gaan. Ga ontspannen zitten met je hand op je buik en voel je kindje. Bonding in rust. Ben je bewust van wat er gebeurt en ben los van andere dingen.

Als je naar een massage gaat, geef je er dan aan over. Het heeft geen nut als je zelf te gespannen bent of er eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Dit kan zelfs het tegenovergestelde effect hebben. Heb je de beslissing genomen om een massage te ondergaan?Laat het dan vanaf het begin los en geef jezelf er helemaal aan over.”

Masseur Ian Tjitrodipo
www.beauty-links.nl

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*