Mijn baby weigert de fles

Mijn baby (3 maanden) weigert uit de fles te drinken. Dit is echt een probleem, want binnenkort moet ik weer aan het werk.

Als een baby de fles weigert, kijkt de prelogopedist of de reflexen van de baby te stimuleren zijn.

Ik krijg regelmatig telefoontjes van moeders die vertellen dat hun baby niet uit de fles wil drinken. Dit is vaak als de baby’s ongeveer 3 maanden oud zijn omdat de meeste moeders dan weer aan het werk gaan.

Als ik een telefoontje krijg met het verhaal dat een baby niet uit de fles wil drinken, dan vraag ik allereerst hoe de moeder dit ervaart. Misschien wil de moeder wel liever niet gaan werken of wil ze juist te graag geen borst meer geven om zich onafhankelijker te voelen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Als een baby de fles weigert kijk ik of we de reflexen nog kunnen stimuleren. Als de baby een aversie heeft tegen de fles, dan kun je beter twee weken stoppen met het aanbieden van de fles. Daarna kun je het langzaam opbouwen. Je kunt de baby het beste een fles aanbieden als hij net wakker begint te worden en nog slaperig is. De kans is dan groter dat de baby reflexmatig gaat zuigen in plaats van willekeurig zuigen.

Als baby’s de fles echt niet willen, dan kun je als overbrugging de voeding wat verdikken met bijvoorbeeld rijstebloem en dit lepelen. Blijf de fles ontspannen aanbieden. Veel baby’s willen als ze zo’n 5 maanden oud zijn wel weer de fles wat te maken heeft met een stap in hun ontwikkeling.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*