Mijn baby verslikt zich vaak

Mijn baby (8 maanden) verslikt zich vaak in de potjes 8 maanden voeding. Hoe komt dat?

Als een baby zich verslikt in babyvoeding, dan kan dat komen doordat de baby nog moeten wennen aan de structuur van de voeding.

In de babyvoeding potjes vanaf 8 maanden zitten stukjes die kinderen nog niet gewend zijn om te eten. Sommige baby’s verdragen die stukjes niet en lijken er gevoelig voor. Als je baby zich in babyvoeding verslikt omdat hij bepaalde structuren in de voeding nog niet aankan, dan kun je hem ook wat langer de potjes voeding geven vanaf 6 maanden en er wat rijst of een aardappeltje bij prakken. Je kunt ook zelfgemaakte voeding wat fijner malen zodat de voeding gladder van structuur is.

Als vanaf 9 maanden het eten van vaste voeding nog niet zo goed gaat, dan is het belangrijk dat de baby de voeding ook in zijn geheel krijgt, zoals een stukje broccoli of kinderkoek uit het vuistje. Een baby moet leren kauwen en afhappen. Dit is belangrijk voor de mondmotoriek van de baby.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*