Middagslaapje

“Ik heb een dochter van tien maanden die in de namiddag niet wilt gaan slapen en in de voormiddag slaapt ze makkelijk 2 uur, maar dan zou ze al willen opblijven tot een uur of half 8 wanneer voor haar de nacht begint… ze is wel doodmoe in de namiddag, maar ze blijft maar vechten tegen haar slaap… moet ik ze dan toch laten brullen tot ze uiteindelijk in slaap valt??? Ik weet het niet meer.”
– Dorien

Antwoord van gezins- en opvoedcoach Anneliese Jansen:

“Je zou twee dingen kunnen proberen. In de ochtend wakker houden en 1 slaapje laten doen heel kort na de lunch. Of in de ochtend wakker maken na een uur zodat ze in de middag ook slaapt. De overgangen naar een ander slaapritme zijn altijd heel verschillend en toch ook een beetje uitproberen. Ook de overgang van 2 naar 1x slaap op een dag verloopt in fases, de ene dag wel en de andere dag niet. Uiteindelijk kom je wel op 1x slapen per dag uit. Succes!”

Anneliese Jansen (1968)
www.anneliese-opvoedcoaching.nl

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*