Sprong 10

Vanaf week 70 kan je dreumes een nieuwe sprong maken in de wereld van systemen; sprong 10. De laatste sprong, althans de laatste sprong die door ons vastgelegd is. Waar je in de vorige sprong kon zien hoe je dreumes capriolen oefende, behendiger werd met spullen en taal, met emoties oefende, inspraak opeiste en begon te experimenteren met ‘ja’ en ‘nee’, kan je dreumes na het maken van deze sprong voor het eerst systemen waarnemen! 

Je dreumes zal principes met meer souplesse kunnen uitvoeren en zijn eigen weg vinden in zijn nieuwe wereld van systemen, binnen en buitenshuis.

De lastige fase van sprong 10: de wereld op zijn kop

Ook al heeft je baby de lastige fase van een sprong al negen keer eerder meegemaakt, toch blijft zo’n nieuwe wereld waarin alles anders is spannend voor hem. Vanaf week week 70 kun je de eerste signalen van sprong 10 gaan herkennen aan dat je kleintje de veranderingen spannend vindt. Je zult merken dat hij meer huilerig, hangerig en humeuriger is dan je misschien normaal van hem gewend bent. 

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

De lastige fase van sprong 10 duurt bij de meeste dreumesen vijf weken, maar kan ook één of zes weken duren. Je herkent de lastige fase van de sprong aan dat je dreumes vaker bij je wil zijn, vaker last heeft van driftbuien, meer eenkennig is en slechter slaapt. Wil je weten aan welke andere signalen je sprong 10 kunt herkennen? In onze app vind je een lijst aan signalen die je af kunt vinken én toe kunt voegen aan jouw persoonlijke dagboek!

De vaardigheden fase: op ontdekkingsreis

Vanaf week 75 is je dreumes weer gewend aan zijn nieuwe wereld en kan hij de lastige fase van de sprong achter hem laten. Zijn ontdekkingsreis in de wereld van systemen kan beginnen: de vaardigheden fase van de sprong. Je zult merken dat je kleintje wat meer ondernemend is, hij gedraagt zich steeds een beetje volwassener. Hij wordt zich heel sterk van zichzelf bewust, krijgt een beter tijdsbegrip, hij kan echt van muziek genieten en gaat anders met spullen en speelgoed om. Hij wil het vooral allemaal zelf doen!

Ook gaat hij begrijpen dat mama een apart persoon is en papa ook. Hij gaat begrippen als ‘jij’ en ‘ikke’ gebruiken en ziet alle overeenkomsten en verschillen feilloos. Je dreumes heeft voor het eerst in de gaten dat hij een individu is en dat de ander dat ook is. Dat een persoon niet dezelfde voorkeur hoeft te hebben als hem. Ook aapt hij alles na wat los en vast zit, dag in dag uit. Dit is zijn moment!

Wist je dat in de onze app talloze spellen staan waarmee je de nieuwe vaardigheden van je baby kunt stimuleren tijdens deze sprong?

Ontdek het karakter van je baby

Sommige baby’s laten vooral de motorische vaardigheden zien tijdens de sprong en andere juist de spraak- en taal vaardigheden. Elke baby ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en kiest iets wat hij of zij graag wilt ontwikkelen. En het allerleukste is, is dat dit iets zegt over het (toekomstige) karakter van je baby! Wist je dat je in onze app alle vaardigheden van de sprong niet alleen kunt afvinken, maar ook kunt bijhouden in je persoonlijke dagboek?

Benieuwd geworden en wil je alles weten over de 10 sprongen, de lastige fases en alle vaardigheden die erbij horen? Bestel dan nu het boek of download de app!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*