Je baby uit logeren

De eerste keer dat je baby uit logeren gaat, is als kersverse moeder best een beetje eng. Welke spullen pak je in voor je baby? Hoe regel je alles? In dit artikel lees je over je baby en logeren.

Ook de eerste keer dat je samen met je baby ergens anders gaat slapen kan best een beetje spannend zijn.

Een goed bed

Hoe beter het bedje, hoe beter je baby slaapt. Die slaap heeft hij natuurlijk hard nodig. Een weekendbedje is ideaal om mee te nemen. Je klapt het makkelijk uit en hebt binnen een mum van tijd een volledig bedje voor je baby klaarstaan. In een weekendbedje zit standaard een matrasje. Dit matrasje is goed genoeg om je baby een nachtje op te laten slapen. Als je langer gaat logeren of als je het bedje meeneemt op vakantie, doe je er verstandig aan een matrasje te kopen dat in het weekendbed past en wat meer steun aan je baby’s ruggetje en nekje geeft. Juist kinderen zijn erg gebaad bij een goed matras.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Babyfoon

Als je op visite gaat is het natuurlijk heerlijk om ‘s avonds lekker rustig te kunnen kletsen. Neem altijd een babyfoon mee. Ook al lijkt het huis van je vrienden klein, het kan zo zijn dat de muren zo goed geïsoleerd zijn dat je je baby niet hoort en hij in zijn bedje ligt te huilen. Bovendien zit je zelf ook veel rustiger als je weet dat je je baby goed kan horen.

Als je baby alléén gaat logeren

De eerste keer dat je baby ergens anders gaat logeren is dat best eng. Je probeert misschien te genieten van het idee dat je vannacht door kunt slapen en dat je ‘s avonds iets leuks kunt gaan doen. Toch blijkt in de praktijk dat dit avondje en nachtje genieten voor veel kersverse moeders helemaal niet op genieten uitdraait, maar op een avond en nacht vol spanning. ‘Zou het wel goed gaan met hem? Snappen ze wel wat hij wil? Zou hij me missen? Heb ik alles wel gezegd en alles wel meegegeven?’ Uit de praktijk blijkt ook dat het eigenlijk altijd wel goed gaat. Om jezelf hiervan te overtuigen kan je natuurlijk regelmatig bellen. Schrijf in een schriftje alle gewoontes en rituelen op die jij hebt rondom het slapen gaan. Vergeet niet de tijden, de liedjes die je zingt, de hoeveelheid drinken die je baby voor het slapen gaat krijgt en hoe je omgaat met ‘huilen’ als je baby wakker wordt op te schrijven.

Je baby’s eigen koffer

Als je baby uit logeren gaat, moet je behoorlijk wat spullen meenemen. Zorg dat je in ieder geval het volgende meeneemt naar zijn logeeradres:

 • Kleding (neem altijd een extra setje mee)
 • Weekendbedje
 • Babyfoon
 • Slaapzak
 • Eten en drinken
 • Fles / drinkbeker
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Luiers
 • Billendoekjes
 • Hydrofielluiers
 • Knuffel, muziekdoosje of andere speeltjes waaraan je baby gehecht is

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*