Je baby leert op de kinderboerderij

Soms zijn het de kleine uitjes die het hem doen voor je baby. Geen groots pretpark, maar een bezoekje aan de kinderboerderij met je baby. Je baby leert op de kinderboerderij.

Vanaf het sprongetje ‘categorieën’ kan je baby leren wat nu precies wat is. Wat is een varken? En wat een koe? Hij deelt als het ware de wereld in hokjes in. Je baby leert categorieën te maken. Naast al het zware leerwerk is een bezoekje aan de kinderboerderij natuurlijk voornamelijk gewoon leuk!

Pret op de kinderboerderij

Op de kinderboerderij is het even kindvriendelijk terug naar de natuur. Laarzen aan, in de modder staan, beesten ruiken, vreemde geluiden horen… Je baby geniet ervan. Hoe hij van de kinderboerderij geniet ligt aan zijn leeftijd. Een jonge baby zal met name genieten van de verschillende indrukken. Een wat oudere baby geniet van het zien van de verschillende soorten dieren en staat ademloos bij het gekrioel van de kippen te kijken. Een dreumes aait de cavia graag en loopt van het ene hok naar het andere.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Een verzamelnaam voor heel kleine kinderen die geen baby meer zijn en bijvoorbeeld al kunnen staan en/of praten, vooral de benaming van kinderen van circa één tot drie jaar oud. Een peuter helpt welwillend de boer een handje. Raapt een eitje en geniet van het lammetje.Kortom: op de kinderboerderij is voor ieder wat wils.

Categorieën maken op de kinderboerderij

Waarschijnlijk heb je al talloze malen boekjes voorgelezen waarin een varken of een koe voorkomt. Je kleine weet nu al hoe de dieren er op papier uitzien. Maar het echte werk is weer heel anders! Door een dier in het echt te zien en er even naar te kunnen kijken (dus niet vanuit de auto een snelle blik op de polderkoe), kan hij de verbanden tussen de papieren koe en de echte koe leggen. Door een koe te horen loeien kan hij het verband leggen tussen de manier waarop jij een koe nadoet en het echte geloei. Je stelt hem in staat om te weten wat een koe nu precies is. Om te weten wat er bij de categorie ‘koe’ hoort, en wat niet. Dat lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Want een gevlekt varken, waarom is dat eigenlijk geen koe? De enige manier waarop je kleine de dieren in de juiste categorieën leert in te delen, is door te zien, voelen, horen en te bleven. Op naar de kinderboerderij met je baby!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*