Last van een sprong

Het ene kind is tijdens een sprong misschien wat hangeriger, terwijl het andere kind huilerig, hangerig, en humeurig is en ook nog eens slechter eet en slaapt.

Hoe komt het dat het ene kind meer last heeft van een sprong dan een ander kind?

Waarom het ene kind meer last heeft van een sprong dan een ander kind, is moeilijk te zeggen. Als een kind tijdens een sprong ook tanden krijgt of ziek is, dan kan hij nog meer last van een sprong hebben. Ook het karakter van de baby kan meespelen met hoeveel last hij van een sprong heeft. Over het algemeen reageren temperamentvolle kinderen heftiger op een sprong dan kinderen met een milder karakter.

Externe factoren als stress bij de ouders, een verhuizing of de geboorte van een broertje of zusje kunnen ‘ruis’ geven waardoor je een sprong niet opmerkt. De sprong is er wel, maar is moeilijk te zien. Je kind is door de omstandigheden toch al huileriger en hangeriger.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*