Laatste weken zwangerschap

Aan het eind van je zwangerschap merk je dat je langzaamaan steeds meer rust nodig hebt. Geef er maar aan toe: alles gaat in een lager tempo en dat is lekker. We geven je enkele praktische tips voor die laatste weken.

Laatste weken zwangerschap: denk aan je tempo!

Alles kost aan het eind van je zwangerschap steeds meer tijd. We raden je aan om het ook lekker rustig aan te doen, ook als het om de gewone dagelijkse dingen gaat. Dat heb je echt nodig. Daarbij heb je voor alle dagelijkse dingen in die laatste fase net iets meer tijd nodig.

Om je te helpen alvast 7 praktische tips:

  • In- en uit de auto stappen lukt nu het beste door eerst beide voeten naast de open deur te zetten en je dan achterover te laten zakken op de stoel of je aan het handvat weer eruit te ‘hijsen’.
  • Traplopen is soms alleen mogelijk met een kleine adempauze halverwege.
  • En: even snel boodschappen lukt niet meer, maar kost dubbel zo veel tijd. Vraag je partner om dat te doen en/of extra klusjes in huis te doen.
  • Plan voor al je activiteiten extra tijd in. En begin de dag ook met wat meer tijd voor het opstaan, aankleden en het ontbijt.
  • Maak iets minder afspraken en/of schrap in de tijd die je aan bezoekjes en koffiedrinken met een vriendin besteedt.
  • Ga niet om acht uur ’s ochtends naar de tandarts of de kapper, maar probeer een tijdstip later op de dag te regelen.
  • Doe geen honderd dingen meer tegelijk. Bijvoorbeeld: ga naar de stad voor één boodschap en doe dat desnoods morgen en volgende week nog een keer.

Zo oefen je ook alvast een beetje in onthaasten voor ná de bevalling, want met een baby zal je ook meer tijd nodig hebben voor al die alledaagse handelingen.

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

Blijf zo veel mogelijk bewegen

Ook al gaat alles trager, blijf wél bewegen. Als je in een goede conditie aan de bevalling begint, knap je daarna ook sneller op! Sporten kan nog best, alleen niet meer zo fanatiek. Maar denk wel na bij de bewegingen die je maakt. De verweking van je gewrichten gaat immers nog altijd door.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*