Krentenbaard

Krentenbaard is een zeer besmettelijke huidziekte.

Deze bacteriële infectie wordt ook wel impetigo of barbierschurft genoemd. In dit artikel lees je meer over krentenbaard.

Symptomen

De symptomen van krentenbaard zijn kleine, opengekrabde en vaak natte plekjes rond de neus en mond. Deze plekjes breiden zich vervolgens verder uit over het gezicht. Besmetting van krentenbaard vindt plaats via lichamelijk contact. Dit kan gebeuren door direct contact, maar bijvoorbeeld ook via speelgoed.

Behandeling

De ziekte duurt meestal één tot drie weken. Het belangrijkste is om je kindje ervan te weerhouden aan de plekjes te krabben. Je kunt de plekjes behandelen met een ontsmettende zalf. Daarnaast moet je je kind regelmatig zijn handen laten wassen en dat geldt voor jezelf natuurlijk ook. Om het genezingsproces te versnellen, kun je de huisarts om een antibioticakuur vragen. Meestal wordt een antibioticazalf of –crème voorgeschreven bij krentenbaard.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*