Kraamfeest

Wil je een kraamfeest organiseren voor je kersverse baby?

Met deze 5 tips wordt jouw kraamfeest een succes!

Begin op tijd met de voorbereidingen!

Negen maanden droom je van het moment waarop je eindelijk je baby in je armen kunt houden. Terecht, want het is een heerlijke tijd. Toch zul je merken dat je het als kersverse moeder drukker hebt dan je zou denken! Begin daarom tijdens je zwangerschap al met de voorbereidingen. Bedenk wie je wilt uitnodigen, waar je het feest wilt geven en… wat je wilt serveren!

Persoonlijke top-traktaties

Stapel de beschuit met muisjes eens op in de vorm van een mooie taart en prik er heel voorzichtig vlaggetjes in waar je de naam van je baby op schrijft. Voor de kinderen die komen kun je soepstengels, een bakje met chocoladepasta en een bakje met muisjes klaarzetten. Op die manier kunnen ze zelf hun soepstengel in de bakjes dopen en een lekkere geboortelekkernij maken.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Een kinderhoekje

Ongetwijfeld komen er ook kinderen op het kraamfeest. Leg wat speelgoed voor hen neer in een eigen kinderhoek. Op die manier kunnen ze lekker spelen en wordt het rustiger in huis. Wist je trouwens dat veel kinderen je erg graag helpen als je ze dat vraagt? Voor de lieve helpers leg je natuurlijk iets lekkers klaar.

Kraamcadeaus

De bruidslijst kennen we allemaal. Helaas is de geboortelijst nog niet zo bekend. Toch is het wel erg handig als de cadeautjes die je krijgt ook echt bruikbaar zijn. Maak een lijst met allemaal kleine spulletjes die je nog graag wilt hebben voor je baby en vraag een vriendin die lijst door te sturen naar de mensen die je hebt uitgenodigd. Als iedereen dan aan je vriendin laat weten wat hij of zij gaat kopen, weet jij zeker dat je niks dubbel krijgt en allemaal handige cadeautjes krijgt.

Herinnering voor altijd

Het is voor jou en je baby leuk als je een zichtbare herinnering hebt aan het kraamfeest. Hang een schildersdoek op bij de ingang met wat kwasten en verschillende kleuren verf. Vraag iedereen een gedeelte van dat even grote schilderij te maken. Zo’n groep samen maakt een schilderij tot een grote, mooie verrassing! Je kunt er ook voor kiezen om iedereen een persoonlijke boodschap of wens voor je baby op een kaartje te laten schrijven. Die kaartjes hang je in een paar mooie takken die je in een vaas doet. Later plak je de kaartjes in het babyalbum.

Veel plezier tijdens het kraamfeest!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*