Kerstmis met je baby: glimmende ballen en lichtjesfun

‘Bling bling’ is niet alleen bij puberende meisjes in trek, maar ook bij je pasgeboren baby! Eigenlijk vindt hij alles mooi wat schittert en fonkelt. Heel simpel omdat hij de weerkaatsingen prachtig vindt.

De manier waarop het licht in glimmende dingen wordt gereflecteerd vindt hij prachtig, vooral bij de eerste vier sprongetjes. Wieg je baby zachtjes op en neer en laat hem naar de glimmende ballen kijken!

Als je baby net geboren is houdt hij al van contrasten. De lichte kerstlampjes tegen de donkere takken zijn een voorbeeld van contrasten. Als je je baby op en neer wiegt voor de kerstboom geniet hij nog meer. Het klinkt gek, maar je jonge baby kan dingen beter in zich opnemen als hij bewogen wordt. Als je de lichtjesfun nog meer wilt verhogen, zing je er ook nog een kerstliedje bij.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Lichtjesfun in de eerste vier sprongetjes

Je vijf weken oude baby ervaart sensaties nu heel erg intensief. Een van de leuke visuele prikkelingen, zijn de lampjes in de boom. Wieg je baby op en neer en heen en weer. Je baby vindt dit prachtig, geniet en wordt er rustig van. Hij leert van nieuwe dingen en ervaart het lichtspel van de kerstboom steeds anders bij ieder sprongetje. Ook na het vierde sprongetje geniet hij nog van de kerstlampjes, alleen leert hij er dan niets nieuws meer van.

Baby’s eigen kerstbal

In de meeste winkels kun je kerstballen kopen met de tekst ‘baby’s eerste kerstmis’. Die kerstbal is natuurlijk heel speciaal. Niet alleen om nu in de boom te hangen. Maar ook om te bewaren voor later. Wie weet hangt deze bal nog steeds in de boom als jouw uk zijn eigen gezinnetje heeft gesticht…!

Creatieve deco

Je uk vindt de kerstballen zo mooi dat het zonde is om ze alleen in de boom op te hangen. Knip een paar takjes groen van de boom af en doe deze samen met een aantal kerstballen in een doorzichtige brede vaas. Binnen drie minuten heb jij prachtige decoratie op tafel staan!

Oeps… kapot

Een kleine baby kijkt nog vol bewondering naar de ballen. Een iets grotere baby is zo enthousiast dat hij er naar toe kruipt en de ballen zo uit de boom haalt. Het wordt natuurlijk gevaarlijk als de glazenbal kapot gaat en hij de lekker ogende ‘snoepstukjes’ bijvoorbeeld in zijn mondje stopt. Kies daarom liever voor onbreekbare, plastic ballen.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*