Kamperen met baby, dreumes of peuter

Wie denkt dat een kampeervakantie met een baby, dreumes of peuter onbegonnen werk is, heeft het mis. Oké, het vergt wat organisatie en het is wel handig om bij het zoeken van een geschikte camping met een aantal zaken rekening te houden. Maar een kampeervakantie is voor kleine kinderen juist erg leuk. Want was is er nou fijner dan de hele dag lekker buiten zijn? In dit artikel lees je over kamperen met je baby, dreumes of peuter.

Wij zetten op een rijtje waar je rekening mee moet houden als je met je kind(eren) op kampeervakantie gaat.

Kindvriendelijke camping

Kies een kindvriendelijke camping. Het is leuk als er een speeltuintje met een zandbak is en een zwembad met pierenbadje. Een camping met een uitgebreid recreatieprogramma en kinderdisco is aantrekkelijk als je kind wat ouder is. Zaken waar je rekening mee moet houden als je een camping boekt:

  • Kies voor een camping met voldoende schaduwplekken. Als jullie tent, caravan of vouwwagen de hele dag in de zon staat, slaapt je kleintje vast minder goed (zowel ’s avonds als overdag).
  • Het is veilig als de camping een parkeerplaats heeft en de auto’s niet bij de campingplekken staan. Er wordt dan dus niet op het kampeerterrein gereden waardoor je kind veilig kan spelen.
  • Het is handig als er een wasmachine en droger op de camping aanwezig zijn. Je uk maakt ongetwijfeld heel wat kleren vuil en het is dan wel zo handig als je tussendoor even een wasje kunt doen.
  • Check voor je boekt hoe de sanitairvoorzieningen op de camping zijn. Je kunt je baby of dreumes natuurlijk meenemen onder de douche, maar het is ook prettig als er speciaal voor baby’s een ruimte is waar je ze in badje kunt doen, verschonen en aankleden. Neem van huis een babybadje of [fusion_popover title=” TUMMY TUB” title_bg_color=”” content=”Kinderbadje in de vorm van een emmer, waarin de baby vanzelf de houding aanneemt die hij of zij ook in de baarmoeder had. Baden in de tummy tub is voor de baby dan ook een een rustgevende handeling.” content_bg_color=”” bordercolor=”” textcolor=”” trigger=”hover” placement=”” id=””]tummy tub[/fusion_popover] mee. Hierin kan je kleine trouwens ook lekker spetteren bij jullie kampeerplek.

Tent, caravan of vouwwagen

Je kunt kamperen in een tent, caravan of vouwwagen. Kamperen met een tent is leuk, maar kan met een baby, dreumes of peuter behelpen zijn. Als het regent, is er minder binnenspeelruimte en niet iedere tent heeft aparte slaapcabines. Een caravan biedt wat dat betreft uitkomst: in dit ‘huisje’ kan je kind zich ook vermaken als het slecht weer is.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Lekker slapen

Een goede nachtrust is heel belangrijk. Als je baby lekker slaapt, slapen jullie ook goed. Met de volgende tips slaapt jouw kind als een roos tijdens jullie kampeervakantie:

  • Slapen in een andere omgeving en in een ander bedje, kan best spannend zijn. Laat je kind daarom wennen aan het campingbedje. Laat hem er thuis een aantal nachtjes in slapen. Misschien is jouw kleine al gewend aan slapen in het campingbedje omdat hij wel eens uit logeren gaat.
  • Loopt jouw baby nog niet en zit hij thuis nog regelmatig in de box? Dan kun je overdag het campingbedje buiten zetten en er wat speelgoed in leggen. Zo kan je baby toch in de ‘box’ spelen!
  • Ligt jouw baby nog in het reiswieggedeelte van de kinderwagen? Dan kun je hem ook hier in laten slapen. Bekend en daardoor heel vertrouwd!
  • Zorg dat er geen muggen en andere insecten bij je kind kunnen komen. Er zijn speciale muskietennetten verkrijgbaar voor campingbedjes.
  • Kies voor een campingplek die niet te lawaaierig is. Dus liever niet naast het restaurant en het terras waar ook de kinderdisco is. Zo kan je kind ongestoord slapen, zowel ’s avonds als overdag.
  • Kies voor een campingplek die niet pal in de zon is. Zo wordt jullie tent, vouwwagen of caravan niet te heet. Als het te warm is, slaapt je kind minder goed.

De weergoden

Natuurlijk hoop je dat tijdens jullie kampeervakantie de weergoden goed gezind zijn. Maar als het toch een paar dagen slecht weer is, loopt niet jullie hele vakantie in het water! Kinderen vinden het vaak reuze leuk om in de plassen te stampen! Zorg dat je spullen bij je hebt voor als het slechter weer is. Denk aan regenkleding en regenlaarzen, maar ook aan speelgoed waarmee je kind binnen kan spelen. Kijk bij het boeken van je camping of er genoeg te doen is in de omgeving. Misschien kun je op een dag met slecht weer naar een overdekt zwembad met je baby, dreumes of peuter.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*