Je dreumes of peuter op een club of cursus

Breng je met je dreumes of peuter vaak een bezoekje aan de kinderboerderij, dierentuin of speeltuin? En bedenk je op koude of regenachtige dagen binnenactiviteiten als vingerverven en koekjes bakken? Misschien is het voor de afwisseling ook leuk voor je peuter of dreumes om op een clubje te gaan. Sommige cursussen volg je samen met je dreumes of peuter, andere cursussen zijn zonder de aanwezigheid van ouders.

Wij zetten een aantal kinderclubjes voor je op een rijtje: van peuterdans tot peuteryoga.

Dreumesdans en peuterdans

Jonge kinderen zijn dol op muziek en bewegen. Danslessen voor je dreumes of peuter stimuleren zijn motoriek. Bovendien is je kind tijdens de les lekker in beweging en ontmoet hij leeftijdsgenootjes! Danst je dreumes of peuter graag thuis, dan is zo’n cursus misschien echt iets voor hem! Veel docenten werken met thema’s en hangen daar hun oefeningen aan op. Denk aan de jaargetijden, feestdagen, het thema dieren. Tijdens de lessen wordt vaak ook gezongen en bij die liedjes worden dan bewegingen gemaakt. Alle bewegingen bij elkaar vormen dan een dansje.
Lees meer over dreumesdans en peuterdans

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Peuters en muziek

Muziek maken en liedjes zingen: dreumesen en peuters genieten ervan. Daarnaast is het zingen van liedjes ook goed voor de taalontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Veel kinderdagverblijven en peuterspeelzalen besteden aandacht aan zingen en muziek maken. Merk je dat je kind erg geïnteresseerd is in zingen, dansen en bewegen? Dan kun je samen op muziekles gaan. Een voorbeeld van muziekles voor jonge kinderen is ‘muziek op schoot’.
Lees meer over peuters en muziek

Peuteryoga

Yoga is ook voor jonge kinderen een goede manier om te ontspannen. Daarnaast is yoga goed voor het concentratievermogen, de motoriek, de lichaamshouding en het stimuleert de werking van de spieren, organen en bloedsomloop. Yogaoefeningen geven peuters een balans tussen actief bezig zijn en ontspanningsoefeningen. In peuteryoga zitten dan ook bewegingsoefeningen. Spelenderwijs doen ze bewegings- en ontspanningsoefeningen. De yogaoefeningen werken ontspannend of juist stimulerend.
Lees meer over peuteryoga

Babyzwemmen en babymassage

Ook met je baby kun je een cursus volgen. Je kunt bijvoorbeeld lekker samen gaan zwemmen. De meeste baby’s genieten erg van het warme water. Lees meer over babyzwemmen. Je kunt ook een cursus babymassage volgen: tijdens zo’n cursus krijg je van een docent tips hoe je je baby kunt aanraken en masseren. Je volgt de les met andere vaders en moeders die een baby hebben die ongeveer even oud is als jouw baby.
Lees meer over babymassage.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*