Irritaties bij een mentale sprong van je baby

Er zijn zelfs ouders die hun kind slaan of nog erger, mishandelen, als hun kind een sprong maakt. Overbodig om te zeggen, maar dat is onacceptabel. Dat je je irriteert aan je baby tijdens een mentale sprong is wel normaal. Het gaat er alleen om wát je doet met die irritatie. Probeer je kind er niets van te laten merken. Hij heeft het al moeilijk genoeg en hij heeft jou nu echt nodig op een positieve manier.

Zijn de irritaties tijdens een mentale sprong van je baby normaal?

Ja, irritaties, ofwel ouder-kind ruzies, komen vaak voor tijdens een mentale sprong van je baby. Je baby is zichzelf niet en de bijhorende drie H’s kunnen die irritaties opwekken.

Bedenk steeds dat dit een mentale sprong is (met alle irritaties van dien), die binnen een paar dagen of weken ook weer voorbij is. Schrijf je gevoelens en irritaties desnoods in een dagboek en schrijf ook op hoe je je voelde nadat je baby die mentale sprong had gemaakt. Als er dan weer een mentaal sprongetje bij je baby aankomt, lees je je dagboek even terug en dan realiseer je je weer dat de irritaties bij een mentale sprong tijdelijk zijn.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Als de frustraties en irritaties tijdens een mentale sprong wel uit de hand dreigen te lopen en je jezelf bijna niet meer kunt bedwingen, vraag je hulp. Opa en oma willen vast wel een dagje langskomen. Dan ga je een lange wandeling maken of even op een terrasje van wat rust genieten. Even rust is vaak de beste manier om een einde te maken aan de irritaties tijdens een mentale sprong van je baby.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*