Instagram baby #verslaafd

Mensen die mij kennen weten dat ik zo ongeveer alles deel online; van mijn ontbijt tot aan mijn Netflix playlist. (En ja, het klopt dat ik al voor de derde keer New Girl aan het kijken ben, don’t judge.) Voor mijn kinderen wil ik dit anders en vooral meer gematigd. Ik deel heel af en toe een foto van mijn dochters en meer dan dat hoeft voor mij niet. (Nog even een reality check: zelfs met ‘heel af en toe iets delen’ zijn er inmiddels al meer dan 20 foto’s van mijn oudste kind online verschenen in minder dan twee jaar. Reken dit maar even door tot ze 20 is. Dat zijn al … veel foto’s).

Junkie

Voor alle moeders die nu willen gaan verdedigen waarom zij wel alles van hun baby delen, no need. Maak je eigen keuzes. Bovendien, als social media junkie begrijp ik het natuurlijk dat je je grootste trots met de hele wereld wil delen.

Verslaafd

Ik ben er om meerdere redenen wat behouden in. Ten eerste om mezelf er bewust een beetje in te remmen. Ik merk dat ik zelf soms wat … verslaafd ben. Ja mensen, laten we er maar eerlijk over zijn. Wanneer er iets leuks gebeurt, ga ik dat in mijn hoofd wel eens (vaak) vertalen naar een mooie instagramcompositie inclusief #hashtags en dat is natuurlijk niet helemaal oké. Of eigenlijk, helemaal niet oké! Ik wil niet steeds mijn babies naar instagram vertalen! Ik wil gewoon met ze zijn en bij ze zijn. En #knuffelen. Veel.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Privacy?

Ten tweede is eens geplaatst in zekere zin altijd geplaatst (ja, ook al zet je al je privacysettings héél gesloten). En ik zou nu ook echt niet blij zijn met een compleet digitaal babyfotoalbum van mezelf online.

Als mijn kinderen groot genoeg zijn om zelf te bepalen wat ze wel of niet van zichzelf online willen plaatsen, dan mogen ze tegen die tijd lekker zelf kiezen hoe ze er mee willen omgaan. Wanneer ze daar dan groot genoeg voor zijn? Dat besluit schuif ik nog even voor me uit.

En tot dan deel ik af en toe in een moment van socialmediaverslavingszwakte een foto van mijn kindjes. Hopen dat ze me het niet kwalijk nemen over 20 jaar. #sorry #alvast #;-)

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*