Huidverzorging baby in de winter

Juist in de winter is het goed om het babyhuidje alle aandacht te geven

Gebruik voor je baby vooral producten die ongeparfumeerd zijn. In dit artikel lees je hoe je de huid van je baby kunt verzorgen in de gure winter.

Ingrediënten als amandel-, olijf-, kokos- en palmolie dragen bij aan een optimale ‘voeding’ van de huid. Vergeet niet om ook je eigen huid extra aandacht te geven! Bij het verzorgen van je baby zul je regelmatig je handen wassen en desinfecteren waardoor je huid sneller uitdroogt. Uitdroging van de huid wordt vooral veroorzaakt door producten die alcohol bevatten. Behandel daarom je handen na het verzorgen van je baby met een vocht inbrengende (hydraterende) handcrème om de huid lekker zacht en soepel te houden.

Winterzon

Je staat er misschien niet bij stil, maar tijdens een koude winter kunnen zonnestralen soms meer schade veroorzaken dan in een mooie zomer! Zelfs op een bewolkte dag zorgt sneeuw ervoor dat meer dan 80% van de zonnestralen worden gereflecteerd. Bescherm je baby’s kwetsbare huidje dus ook in de winter met middelen tegen zonnebrand. Binnenshuis kun je de huid van je baby ook extra aandacht geven met een luchtbevochtiger in de babykamer. Bevochtigers die met warme verdamping werken, kunnen bovendien bijdragen aan een meer evenwichtige temperatuurregeling in de ruimte. Ook al is baby’s kamer uitgerust met thermostaatverwarming, schaf voor een extra ‘check’ een kamerthermometer aan. Zo ben je er altijd zeker van dat je alles onder controle hebt.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Hopelijk heb je wat aan de tips voor huidverzorging van je baby in de winter.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*