Even voorstellen: Hormoontherapeut Jacqueline Steenbeek

Gastblogger: Jacqueline Steenbeek

Baby’s! Het heeft mij altijd gefascineerd hoe het mogelijk is dat er in 9 maanden tijd een compleet  mini-mensje zich kan ontwikkelen. Daarom startte ik in 2008 mijn opleiding Verloskunde in Maastricht. Wat was het magisch om alles te leren over de zwangerschap, de bevalling en moeder zijn. In 2012 studeerde ik af en begon ik mijn loopbaan als verloskundige in de eerste lijn (een verloskundigenpraktijk).  

Even voorstellen:

Hi! 

Mijn naam is Jacqueline Steenbeek, ik ben 34 jaartjes jong, woon in Eemnes met mijn man (Derk  Boerrigter) en 2 kindjes (Julia en Dean), én heb een echo praktijk, genaamd Baby Glimpse in Laren! Voordat ik mijn huidige praktijk startte, heb ik jarenlang gewerkt als verloskundige. Met een “bevallings-teller” op meer dan 800!! heb ik onwijs veel gezien en mogen ervaren. Meestal waren het hele mooie gebeurtenissen, maar helaas heb ik ook wat minder mooie momenten ervaren. Een zwangerschap en bevalling blijft een natuurlijk proces en helaas verloopt het daarom niet altijd zoals wij het graag zouden willen.  

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

De zwangerschap, bevallingen en baby’s blijven mijn grootste passie! Het is en blijft toch zo magisch waar een vrouwenlichaam tot in staat is. Met veel liefde ben ik in 2017 voor het eerst moeder geworden van onze dochter. Door nu zelf de zwangerschap en bevalling te hebben ervaren, besef je helemaal wat je cliënten doormaken. In 2020 mocht ik voor de tweede keer  moeder worden! Bij beide zwangerschappen ben ik direct de eerste maand zwanger geworden, de zwangerschappen verliepen allemaal zonder complicaties of kwaaltjes en ook mijn bevallingen gingen bij beide keren ontzettend vlot en goed! Bij Julia duurde mijn bevalling in totaal 3 uur en 20 minuten en bij Dean zelfs maar 1,5 uur!

De volgende stap

Als verloskundige weet ik natuurlijk dat er tal van andere scenario’s bestaan over de fertiliteit, verloop van de zwangerschap en de uiteindelijke bevalling. Daar hield ik juist ook rekening mee tijdens mijn eigen zwangerschappen, maar ik mocht het ‘geluk’ hebben dat bij mij alles ontzettend mooi en natuurlijk verliep. Zulke zwangerschappen wens ik iedereen toe! 

Na het afronden van de echoscopie opleiding ben ik in 2017 (na mijn zwangerschapsverlof van Julia) gestart met mijn echo praktijk in Amsterdam! Wij zijn gericht op het maken van pretecho’s, echo’s vanaf 6 weken zwangerschap, geslachtsbepalingen vanaf 14 weken en de mooiste 3D/4D echo’s. Vanaf november jl. ben ik verhuisd met de praktijk naar Laren, ’t Gooi. Nu mag ik dicht bij huis mijn werkzaamheden voortzetten, wat ervoor zorgt dat ik meer tijd bij mijn gezin kan zijn. Dat is mij goud waard.  

Stilzitten, zit er bij mij niet in, dus ik was op zoek naar iets nieuws om mijn kennis nog meer te verbreden. Daarom begon ik aan een nieuwe opleiding tot hormoontherapeut. Wat heeft mij dit ontzettend veel nieuwe inzichten gegeven en wat zou ik dit graag met jullie delen! Je hebt op heel veel dingen meer invloed dan je misschien zou denken.  

HORMONEN.  

Hormonen sturen heel jouw lichaam aan. Ze hebben invloed op alle processen die plaatsvinden in je lichaam. De uitspraak: ‘Ik heb last van mijn hormonen’, zal je vast niet zijn ontgaan. Veel zwangeren ervaren ‘klachten’ tijdens hun cyclus en al helemaal tijdens hun zwangerschap, door de enorme hormoonschommelingen. Hormonen hebben daarom invloed op allerlei facetten in  jouw lichaam en daardoor ook op je mentale en fysieke gezondheid.  

In het kort: 

  • Een gezonde hormoonbalans is nodig om zwanger te kunnen worden  
  • Een gezonde hormoonbalans is nodig voor het zo optimaal mogelijk programmeren en  ontwikkelen van een baby  
  • Een gezonde hormoonbalans verkleint het risico op ontwikkelings- of gezondheidsproblemen op latere leeftijd bij de baby  
  • Een gezonde hormoonbalans ondersteunt een gezonde zwangerschap
  • Een gezonde hormoonbalans verkleint het risico op ziekte bij de zwangeren en op haar latere leeftijd
  • Een gezonde hormoonbalans ondersteunt een natuurlijke bevalling 
  • Een gezonde hormoonbalans ondersteunt de mentale gezondheid, ook na de bevalling 
  • Een gezonde hormoonbalans ondersteunt de borstvoedingsperiode 

Kortom genoeg reden om ervoor te zorgen dat jouw lichaam hormonaal in balans is voor, tijdens en na je zwangerschap!! En dat begint bij een goede start.  

Mijn doel

Daarom heb ik een doel! Alle vrouwen/zwangeren begeleiden naar een evenwichtige  hormoonhuishouding ter bevordering van hun eigen GEZONDHEID en om alle kinderen een zo EERLIJK en GOED mogelijke start te geven!’  

Wil jij weten hoe je dit kan doen? Volg mij dan via @jacquelinesteenbeek of stuur mij een bericht. Via ‘Oei, ik groei!’ zal ik maandelijks meer informatie delen als professional en ervaringsdeskundige over preconceptie, je zwangerschap, bevalling en het herstel post partum op het gebied van je gezondheid en je hormonen.  

Liefs, 

Jacqueline Steenbeek 

Geschreven door:

Jacqueline Steenbeek

Jacqueline is naast mama van twee prachtige kindjes, ook verloskundige, hormoontherapeut en eigenaresse van Echopraktijk Baby Glimpse in het mooie Laren. In haar blogs vind je alles over hormonen, mindset en de zwangerschap!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*