Homo-stel met kinderwens

“Toen ik puber was, wist ik al dat ik kinderen wilde krijgen. Dat zat er echt diep in. Maar goed, als je dan je geaardheid ontdekt weet je dat het als homo toch wat moeilijk gaat worden om die wens ooit in vervulling te laten gaan. Ik heb het weggestopt, althans, dat heb ik geprobeerd. Helemaal weg was het verlangen nooit.

Toen ik Yordy ontmoette hadden we het al snel over kinderen, vooral toen de relatie stabieler werd. Hij wilde ook kinderen, maar had er meer vrede mee dan ik dat dit voor ons wellicht niet weggelegd zou zijn. Toch bleven we er over praten en steeds vaker kwam het onderwerp op.

We hebben ons toen georiënteerd op het adoptieproces. Voor iedereen een lange weg, maar voor ons nog eens extra lang. Als homostel mag je uit geen enkel land, behalve Amerika, kinderen adopteren. De spoeling is dan dus heel erg dun. We zijn hele open mensen. Onze vrienden wisten allemaal van onze kinderwens en het eventuele adopteren. Op een avond kwam een vriendin eten, gewoon gezellig. ‘Gewoon’ tot ze ons vertelde dat ze al heel lang iets wilde vragen maar het niet durfde. In eerste instantie schrik je… Heb ik wat fouts gezegd of gedaan? ‘Ik denk dat ik heel graag jullie draagmoeder wil zij’, waren de woorden die ze uitsprak. Draagmoeder? Nu al een kind? Ik was 26, net klaar met mijn studie en ging er van uit dat het adoptieproces toch nog jaren ging duren. En dan komt er opeens zo’n geweldige kans voorbij! We spraken af er alledrie goed over na te denken en op papier te zetten hoe we onze rollen en wensen zouden willen zien. Voor ons was het al snel duidelijk: we wilden heel graag dat zij de draagmoeder van ons kind zou worden. Ook was voor ons duidelijk dat wij de opvoeders zouden zijn; zij zou geen opvoedkundige rol krijgen. Gelukkig bleek dat zij dat precies zo wilde. Zij zag het draagmoederschap als een aanvulling op haar leven. Als iets wat ze met haar leven moest doen. We zaten op één lijn, we wilden hetzelfde en hadden hetzelfde toekomstbeeld. We… werden vaders!”
Yoram, binnenkort vader van …

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*