Hoe willen kinderen gedragen worden?

In het begin als je kindje nog niet zelfstandig kan zitten, is alleen enkel laags knopen fijn voor je kindje. De reden? Met 1 enkele laag stof over het ruggetje voorkom je te veel druk op de rug. Wel is het de bedoeling dat de knoop strak op het kindje heen zit zodat het kindje niet in elkaar kan zakken.

De houding van het kindje:

Je kindje zit het fijnst als de rug een lichte bolling vormt en de beentjes in de ‘M’ positie zitten. Als je goed naar je kindje kijkt wanneer hij/ zij op de rug ligt dan vallen de beentjes automatisch ook in deze positie het is een natuurlijke en ontspannen houding voor je kindje.

Verder is het belangrijk jullie temperatuur in de gaten te houden. Ben je zelf niet te warm of te koud en uiteraard is je kindje niet te warm of te koud. Vaak een handige tip kijk hoe je kindje gekleed is en dat min 1 laagje dus bijvoorbeeld ipv een trui een shirtje korte mouwen of alleen de romper met broekje. Als je naar buiten gaat ook goed kijken naar de warmte in de winter lekker een mutsje op en een trui onder de doek (of alleen een shirtje maar dan een draag jas over jullie heen). Is het erg warm kijk dan goed of het verstandig is om te dragen! Eventueel kun je een hydrofiel luier tussen jullie in doen om het ‘zweet’ op te vangen maar als jullie het beide te warm hebben is het niet verstandig om te dragen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Let dus vooral goed op je kindje of die het prettig vind en ook of je het zelf prettig vind.

Nadine Westra,
Draagconsulente.

www.hetbabybuideltje.nl

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*