Het dragen van je baby

Waarom onze kindjes dragen?

Het dragen zit eigenlijk gewoon in onze natuur. Wij mensen worden geboren als echte draaglingen. Het is één van de basis behoeften van onze kindjes, zo dicht mogelijk bij de ouders zijn. Kindjes willen je kunnen voelen, ruiken en horen. In de buik van de moeder heeft het kindje 9 maanden lang het kloppen van haar hart gehoord. Met het dragen van je kindje ligt het hoofdje dicht bij het hart, dit is voor je kindje een vertrouwd geluid.

Als onze kindjes ter wereld komen zijn zij volledig afhankelijk van hun ouders. Zodra wij er niet voor ze zijn, of als ze denken dat wij niet in de buurt zijn, gaan ze huilen. Huilen betekend, Help ik ben alleen, Ik heb  honger, ik voel me vies of ik heb pijn. Op het eerste punt wil ik graag in gaan.

Geborgenheid en hechting zijn heel belangrijk voor zowel ouder als kind. Na 9 maanden een warme buik, is de grote boze wereld daar buiten in eens wel heel groot en beangstigend. Door een draagdoek of drager te gebruiken, geef je je kindje die geborgenheid waar het zo naar verlangd. Het heeft tevens een positief effect op de hechting tussen ouder en kind. Ze houden van lichaamscontact en het voelen van bewegingen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Met een ‘’simpele’’ buik, heup of rug knoop zit je kindje heerlijk bij je. Het hoofdje komt op ‘kusjes hoogte’ en daarmee is de afstand voor het kindje ook fijn, omdat het zo goed jouw gezicht kan zien. Het kindje zit lekker dicht tegen je aan en kan zo lekker in slaap vallen. Met een ergonomische drager kun je je kindje makkelijk op de buik of rug dragen. Dit heeft hetzelfde effect als een draagdoek. Nog een voordeel, je kindje slaapt en jij hebt je handen vrij.

Lees ook: Hoe onze kinderen gedragen willen worden

Nadine Westra, Draagconsulente.

www.hetbabybuideltje.nl

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*