Het brabbelen begint

Wess is inmiddels 6 weken oud en hij begint te brabbelen!! Wow, gelukkig was ik er heel toevallig bij met mijn telefoon en heb ik dit met een video op kunnen nemen. Wat een mooi moment wanneer je kindje voor het eerst aan het ‘kletsen’ is.
En hij ervaart er ook echt plezier in. Hij lacht wat af en af en toe komt er een praatje uit het is echt genieten!!

Je merkt nu je kindje ouder word dat er in elke dag wel een verandering merkbaar is. Je kindje kan namelijk steeds meer!!
En bij alles wat je kindje doet moet je alles vooral stimuleren. Maar soms wil je kindje ook teveel maar kan hij het nog niet.. en dan bestaat er frustratie en begint hij wat ‘jengelig’ te worden. (zo noem ik dat dan haha)
Ik neem hem dan altijd even bij me om hem even te ’troosten’ door tegen hem aan te praten. Vaak is hij het dan ook zo weer vergeten en proberen we het later nog eens met wat hij graag wil proberen.

In deze weken hebben we ook gemerkt dat Wess regeldagen heeft gehad. Hij huilt dan veel meer en wilde alleen maar bij mama liggen en drinken. Helaas had ik na zo’n dag niet veel melk meer over voor hem en ik had het gevoel hem niet genoeg te kunnen geven. Als hij normaal bij mij drinkt heeft hij echt wel voor een paar uurtjes genoeg maar nu was het wel 2 keer in een uur dat hij kwam. Omdat dit mijn eerste kindje is had ik geen idee wat dit kon zijn. Ik dacht dat dit met een sprongetje te maken had.
Ik had aan een aantal mama’s gevraagd wat te doen. Ik had namelijk al eerder nagedacht om een bus kunstvoeding in huis te halen. Dit om altijd zekerheid te hebben dat hij eten heeft mocht ik niks meer voor hem hebben.
Maar ook al had ik het internet erbij gehaald dan nog twijfelde ik of ik dit kon ‘blijven’ combineren met borstvoeding. Ik ben namelijk nog niet van plan om te stoppen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Blijkbaar kan dit heel makkelijk!! We hebben toen ook gelijk een bus gehaald en hebben de dag afgesloten met een flesje kunstvoeding. En wat gebeurde er… hij sliep heel de nacht door!! Wow, hadden we dit maar eerder geweten!
Hij had het blijkbaar ook echt nodig om een nacht door te slapen want hij werd wakker als een heel vrolijk mannetje!! Die dag had ik de hele dag weer gewoon de borst gegeven en besloot s’avonds weer met een flesje kunstvoeding af te sluiten. En weer sliep hij door.
Vanaf nu houden we dit ritme aan. Puur om hem s’nachts zijn rust te kunnen geven. Zo zie je maar, volg altijd je mama instinct. Heb je het idee iets te willen doen voor je kleintje volg dit gevoel dan. Je weet zelf het beste wat je kindje wel of niet nodig heeft.

Liefs
Nikkie

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*