Herkenbare sprong nummer. 1

Rond de 3 weken merkte we dat Wess onrustiger was dan normaal. Hij wilde graag bij je zijn en wilde eigenlijk niet alleen liggen in de box of wippertje. We wisten toen niet precies wat er aan de hand was. Hij huilde veel meer, dronk veel meer bij mij aan de borst en was niet het rustige mannetje die wij kennen.

Na de hele dag een onrustig mannetje in de armen hebben gehad pakte ik de app Oei ik groei erbij en keek of het misschien te maken het met een sprongetje. Ook al zou die wel vroeg zijn maar er word idd goed beschreven dat er makkelijk 2 weken verschil in kan zitten. Niet alles gebeurt op dezelfde datums als wat er beschreven wordt. En wat er stond klopte precies. Wess was hangerig vooral bij mij, huilde veel, dronk veel aan de borst en sliep veel minder. Het was dus iets waar we gewoon even doorheen moesten komen. En dat doen we door veel met hem te knuffelen. Je merkte ook dat hij dat enorm fijn vond want de momenten die hij wel sliep was alleen bij mama in de armen.

Wat moet ik doen?

Wanneer je kindje zo veel huilt weet je als ouders en zeker bij de eerste niet goed wat te doen. Heeft hij pijn? Of heeft hij honger.. je hebt dan echt echt geen idee. Het is daarom echt fijn om even de app erbij te pakken om te kunnen kijken of dat het ergens mee te maken heeft. Wanneer je leest dat dit volkomen normaal is dan geeft dit jezelf ook veel meer rust om door deze periode heen te komen. Niks is vervelender om een huilend kindje te hebben en dat je niet weet waar het aan ligt. Ik raad daarom alle mama’s en papa’s aan om dit boek in huis te halen. Het is super handig en super fijn om deze erbij te kunnen pakken om informatie op te kunnen zoeken.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

We merkte toen Wess zijn huil momenten had tijdens het sprongetje dat een badje erg fijn was voor hem. Door de warmte van het water zag je hem echt ontspannen. En dat is veel lekkerder voor hem dan heel de tijd huilen. Heb je geen badje in huis geen probleem, neem je kleintje dan lekker mee onder de douche. Hij of zij kan dan toch nog lekker in je armen liggen maar dan toch ook de warmte meepakken van het water. Als Wess een sprongetje heeft duurt dit ook meestal maar 1 a 2 dagen dus je moet er gewoon echt even doorheen. Probeer dan ook samen met je partner dit te bespreken zodat jullie hier ook samen doorheen komen. Ik merkte door het vele huilen van Wess dat ikzelf ook veel prikkelbaarder was en dus niet zat te wachten op bepaalde opmerkingen. Doe dit daarom ook altijd samen. Je kleintje voelt de spanning tussen jullie en is het daarom nog belangrijker dit als team aan te pakken.

Samen staan jullie sterk en blijf altijd communiceren met elkaar!! Het sprongetje stopt echt vanzelf!

Liefs,
Nikkie

Benieuwd geworden en wil je alles weten over de 10 sprongen, de lastige fases en alle vaardigheden die erbij horen? Bestel dan nu het boek of download de app!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*