Herfstspelletjes met je baby

De herfst is natuurlijk meer dan alleen maar kou en regen. De herfst is een heerlijk speelseizoen, ook voor je baby. Deze spelletjes zal je baby zeker leuk vinden! In dit artikel lees je welke spelletjes je samen met je baby kan doen in de herfst.

Bomen kijken

Ga op een zonnige dag eens onder een boom staan waar al veel blaadjes vanaf zijn gewaaid. Kijk samen met je baby omhoog. Als je baby nog op zijn rugje ligt in de kinderwagen doe je de kap even omlaag, dan kijkt hij vanzelf omhoog. Als je baby iets ouder is, stuur je voorzichtig zijn hoofdje zo dat hij omhoog kijkt. Ga op ooghoogte van je baby zitten en vertel hem wat je ziet. Hij zal de contrasten van de donkere takjes en het heldere daglicht prachtig vinden!

Wist je dat je in onze app per sprong verschillende spelletjes terugvindt, die je samen met je kindje kan doen om de fysieke en mentale ontwikkeling van je kindje te stimuleren?

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Blaadjes voelen

Baby’s ontdekken veel door tast. Een opgedroogd blaadje zal dan ook een genot zijn voor je kleintje. Hij voelt de nerven en hoort een knisperend geluidje. Pas wel op dat hij het blaadje niet in zijn mond stopt! Natuurlijk zijn er nog veel meer herfstvoelspelletjes. Denk eens aan een dennenappel of een eikel!

Zwevende blaadjes

Verzamel wat kleine droge blaadjes en neem die mee naar huis. Zet je baby in een wipstoeltje en laat een voor een de blaadjes vanaf een hoog punt naar beneden vallen. Herhaal dit een paar keer. Je zult merken dat je baby de blaadjes steeds meer en steeds beter gaat volgen. Dit spelletje is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van de ogen en het concentratievermogen van je baby.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*