Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding heeft een positief effect op de baby. Expert Mylene Martens legt uit.

Wie?

Ik ben Mylène Martens, 45 jaar, getrouwd en moeder van 2 voetballertjes van 9 en 12 jaar.

Coachen, mensen begeleiden, is voor mij een belangrijk ding: ik begeleid namelijk ook mensen tijdens de zwangerschap en sinds kort ook als Doula voor, na en vooral tijdens de bevalling.

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Haptonomie is de leer van de tastzin en het gevoel. Bij HZB ga je als aanstaande ouders bewust en met aandacht contact maken met je kindje in de buik. Je beleeft samen bewust de zwangerschap en je maakt (ook als partner) al vroeg kennis met de baby.
Ook bereid je je samen voor op de bevalling: je leert over de verschillende aspecten van de bevalling, wat prettig kan zijn, welke houdingen zou je kunnen gebruiken. Als partner hoef je je tijdens de bevalling niet doelloos te voelen, je staat je vrouw bij, je bent haar coach en helpt haar op zware momenten voeling te houden met haar lichaam en het kindje.

Deze begeleiding begint als het kindje voelbaar is: tussen 20 en 25 weken. Er vinden meestal 6 ontmoetingen plaats (1 na de bevalling) van 1 uur. Je doet dit samen met je partner.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*