Gezichtsverzorging tijdens de zwangerschap

Je huid vraagt om meer verzorging tijdens de zwangerschap dan daarvoor.

Als je zwanger bent staat je lichaam onder invloed van allerlei nieuwe hormonen. Dat kun je duidelijk zien. De ene vrouw wordt juist mooier tijdens de zwangerschap, de ander heeft een aantal maanden last van de minder leuke kant van de hormonen. Gezichtsverzorging tijdens de zwangerschap is erg belangrijk.

Oneffenheden

Je zult merken dat je tijdens de zwangerschap wat meer oneffenheden ziet. Deze kun je heel goed camoufleren met een camouflagestift of een camouflerende crème. Camouflagecrème werkt vaak beter omdat deze minder vet is. Tijdens de zwangerschap is je huid namelijk toch al wat vetter dan normaal.

Rode vlekjes

Net als dat de oneffenheden meer opvallen tijdens de zwangerschap, zul je ook merken dat de rode vlekjes in je gezicht beter te zien zijn. Die vlekjes kun je ook verdoezelen met de camouflagecrème, maar nog beter werkt een speciaal poeder dat pastelgroen van kleur is en hier speciaal voor gemaakt is.

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

Talg

Tijdens de zwangerschap produceert je lichaam meer talg. Daarom moet je je huid extra goed reinigen. Neem af en toe een uurtje voor jezelf. Maak een gastendoekje vochtig en verwarm deze in de magnetron. Ga lekker onderuit liggen en leg het midden van de doek net onder de kin en de punten over de ogen. Je mond en neusgaten blijven dan vrij. Na tien minuten staan de poriën goed open en plens je wat water over je gezicht heen. Scrub de huid nu en spoel dit goed af. Breng een masker aan en ga even ontspannen liggen met en kopje thee erbij. Het overmatige talg is weg en je voelt je als herboren!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*