Genoeg borstvoeding: heeft baby honger?

Je wilt niets anders dan het beste voor je baby. Bij ieder huiltje twijfel je misschien of je wel genoeg borstvoeding hebt. Heeft je baby misschien honger? Twijfel niet aan je borsten! Moeder Natuur heeft er voor gezorgd dat jij genoeg borstvoeding hebt voor je baby!

Als je naar je kind kijkt tijdens het drinken, zie je of het de tepel goed in zijn mondje heeft. Zijn wangetjes bewegen ritmisch en vaak hoor je slikken of zelfs klokken. Hoe kom je erachter of hij wel ‘voldoende’ heeft gehad? Op die vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Elke baby is anders én uniek. Grote kindjes hebben meer honger dan kleintjes. In feite geeft je baby zélf antwoord. De meeste baby’s houden namelijk vanzelf op met drinken als hun buikje vol is. Als je baby tevreden is, ongeveer zeven plasluiers per dag heeft en twee tot vijf keer mosterdgele tot lichtgroene ontlasting, kun je ervan uitgaan dat hij voldoende drinkt.

Hongerhuiltje

En als hij huilt, betekent dat dan dat hij wil drinken? Vaak is dat het geval, maar misschien huilt hij juist wel omdat hij té veel heeft gedronken. De eerste tijd weet je dat natuurlijk helemaal niet en word je er misschien onzeker van. Het enige wat je kunt doen, is voorzichtig uitproberen en ontdekken wat je baby je wil ‘vertellen’. Als je kindje huilt en zoekt met zijn mondje, denk je vaak dat hij wil drinken. Misschien is dat inderdaad zo, maar het kan ook zijn dat hij vooral behoefte heeft om te zuigen en dat een pink hem rustig maakt. Of misschien wil hij gewoon lekker bij je zijn. Twijfel niet aan je borsten! Moeder Natuur heeft er voor gezorgd dat jij voldoende borstvoeding hebt voor je baby.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

 

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*