Fysieke ontwikkeling – The Little Gym

De eerste jaren uit een kinderleven zijn de belangrijkste als het gaat om de fysieke ontwikkeling.

Een ouder kan hierover veel leren door samen te bewegen met het kind. Een goed voorbeeld doet immers goed volgen, zeker met de veiligheid van mama en papa om hem heen!

Een van de meest voorkomende redenen waarom kinderen besluiten niet door te gaan met hun sport is dat ze erachter komen dat ze waarschijnlijk nooit de beste zullen zijn. Of erger, dat ze denken dat ze de slechtste zijn en hierdoor faalangst ontwikkelen. Veel kinderen hebben behoefte aan een non-competitief milieu; ze moeten aangemoedigd worden om resultaten te boeken op hun eigen niveau, zonder de druk te voelen van anderen. Dit begint al op heel jonge leeftijd. Een kind moet geprezen worden voor het feit dat hij lekker bezig is om zijn motoriek te verbeteren. Of het lukt of niet, en of hij ‘sneller’ is dan andere kinderen is helemaal niet interessant. Hij moet nu aangemoedigd worden en complimentjes krijgen, waardoor zijn zelfvertrouwen groeit. Het bewegen in een leuke en gestructureerde omgeving helpt het kind bij deze ontwikkeling. Deze omgeving is te creëren door middel van zacht en kleurrijk klautermateriaal, en het is van belang dat je werkt met terugkerende activiteiten. Je kunt uiteraard ervoor kiezen dit thuis te organiseren of gebruik te maken van het professionele aanbod in jouw omgeving.

Tip: Geef je uk de mogelijkheden motorische capriolen te oefenen!

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Vivian Verstraelen – Gym Director
www.thelittlegym.nl

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*