Je kind en eten op vakantie

Je kind is gewend aan ‘ons’ soort eten. Ook al is het voor volwassenen juist leuk om een totaal andere keuken te proberen, voor een jong kind is dat meestal te afwijkend van wat hij gewend is. In dit artikel vind je tips over je kind en eten op vakantie.

Neem voor een dreumes een paar dreumesmaaltijden mee.

Als je dan naar een restaurant gaat waar ze geen maaltijden voor je kind hebben, kun je hem een potje geven.

Vertrouwd dagritme

Op vakantie is alles anders. De temperatuur, de omgeving, de luchtvochtigheid, het eten… Dat is een grote verandering voor je kind. Vaak zie je dat een kind, van pasgeboren baby tot peuter, na drie dagen een beetje van slag is. Al het nieuwe wordt hem iets te veel. Je kunt deze ‘heimwee’ verminderen door je zoveel mogelijk aan de normale ‘tijden’ te houden. Eet op tijden dat je dat normaal ook doet en laat je dreumes slapen op tijden dat hij dat normaal ook doet. Op die manier is de plotselinge overgang minder heftig.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Tip: neem vertrouwde spullen mee. Denk aan zijn eigen logeerbedje, zijn eigen slaapzak en knuffel. Zo slaapt je kind beter op vakantie en is hij na zijn slaapje beter uitgerust.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*