Meer energie tijdens de zwangerschap

Door regelmatig te leven en gezond te eten voel je je energieker. Daarnaast kan Floradix Kruidenelixer je meer energie geven.

Fijn slapen met een dikke buik gaat vaak niet. Je droomt te sterk of ligt niet lekker. Vooral op het eind van de zwangerschap merk je dat je niet meer zo goed slaapt. Sommige mensen zeggen gekscherend dat dit een voorbereiding op de nachten met de baby is. En daar hebben ze ook gelijk in. Uitzonderingen daar gelaten, maar de meeste kersverse ouders krijgen toch een half jaar tot anderhalf jaar met gebroken nachten te maken. Als je nacht verstoord wordt, ook al is het maar voor een minuutje, haalt dat je uit je diepe slaap: de fase in de slaap waarin je echt uitrust. Alle tips en trucs ten spijt, maar hier zul je mee moeten leren leven.

Er bestaat geen wondermiddel om je baby gegarandeerd door te laten slapen. Wat wel helpt, is als je overdag je lichaam wat rust gunt. Rust door regelmaat. Eet op gezette tijden, neem regelmatig een pauze en bereid je dag voor. Maak desnoods een lijstje met ‘dit doe ik vandaag’ en doe dan ook niet veel meer dan dat.

Voedsel dat langzaam verteert

Ben je moe? Een vette hap en een berg snoep helpt je er zo weer bovenop. Je hebt meteen weer energie. Niet dus! Oké, het effect is er wel even, maar na die energiepiek is er een echte energiedip. Snelle suikers –suikers uit producten die makkelijk en snel verteren– geven je snelle energie, maar geen langdurige energie. Wen je aan om de komende tijd volkoren producten te gebruiken, niet veel te snoepen, veel groenten te eten (liefst biologisch omdat daar veel meer voedingswaarde in zit) en op regelmatige tijden te eten. Misschien is het even wennen voor je, maar tien tegen één dat je na de babytijd zo blijft eten. Het is gezonder en je merkt na een tijdje dat je veel lekkerder in je vel zit.

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

Kruidenelixer Floradix

Extra ijzer doet wonderen voor een lichaam dat even een extraatje nodig heeft. Gelukkig kunnen we tegenwoordig vaak zonder staaltabletten. Daar krijg je immers obstipatie van en dat brengt weer vaak aambeien met zich mee. Als je op tijd begint om je ijzer op peil te houden, voorkom je dat. Het kruidenelixer Floradix is gemaakt voor iedereen die extra energie nodig heeft. Omdat het geen medicijn is maar een elixer mag je het tijdens je zwangerschap en borstvoedingsperiode gewoon drinken. Neem de elixer een halfuur voor de maaltijd in omdat dit de opname van het ijzer bevordert. Neem een uur voor het innemen van het elixer geen melkhoudende producten, omdat melkhoudende producten de ijzeropname negatief beïnvloeden.

Praktijkverhaal

Xaviera Plooij: “Vergeten doe ik het nooit meer: na twee gezonde zwangerschappen kreeg ik bij de derde opeens een heftige pijn in mijn buik. De verloskundige kwam en twee uur later lag ik in het ziekenhuis. De ene test na de andere, maar er werd niets gevonden. De derde co-assistent kwam eraan, zo mogelijk nog jonger dan de vorige. Je snapt, ik had weinig vertrouwen in hem. Onterecht, bleek later. Hij gaf me het advies om Floradix te gaan slikken. Ik aan de medicijnen? Nooit! Maar Floradix is geen medicijn, sterker nog, het is niet meer dan een kruidenelixer. Of zoals ik het noem: een kruidendrankje met een best lekkere smaak.

Volgens deze arts in opleiding hielp het vaak als moeders onverklaarbare klachten hadden. Het gaf net even die boost die je nodig hebt. Kwaad kon het niet, dus begon ik er maar aan. En wat een resultaat! Ik ben nu echt fan van Floradix en slik het nog steeds iedere dag. Mijn zoon, die vaak moe was (puberteit en in een enorme groeispurt), drinkt het nu ook. Hij ziet veel minder wit en is veel energieker. Ik hoop dat je snapt dat ik niet snel een drankje o.i.d. zou adviseren op de site. En al helemaal niet met mijn naam eronder, maar voor Floradix maak ik een uitzondering. Gewoon omdat je dit echt moet weten!”

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*