Eerste woordjes

Mijn zoon is nu al 16 maanden en kan alleen nog maar losse woordjes zeggen, en dan ook nog niet zo duidelijk. Ik weet zeker dat het niet aan zijn hersens ligt, want hij weet wel een heleboel dingen.

Hoe kan ik hem helpen het praten onder de knie te krijgen?

Net als jij denken veel moeders dat hun kleintje al veel meer zou moeten praten dan hij doet omdat hij al zoveel weet. Maar dat is niet zo. Pas als het volgende sprongetje genomen is, begint het ‘zelf praten’ met een vliegende start. Je zoon is dan zo’n 21 maanden oud. In de wereld van de ‘principes‘, de sprong die je zoon net heeft gemaakt en nu aan het uitwerken is, nemen de meeste kinderen nog genoegen met het uitspreken van losse woordjes, het imiteren van dierengeluiden en het nabootsen van allerlei andere klanken.

Daag je kleintje gewoon eens uit om samen een aanwijsspelletje te spelen. Zeg zelf een woord en laat hem aanwijzen waar dat ding of dat lichaamsdeel is. Zo oefen je zijn woordenschat en zijn oefeningen zal hij na het nemen van het volgende sprongetje laten zien!

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*