De eerste weken met je kindje

23 November is onze prachtige zoon Wess Christiaan Mijnders geboren!! Wij kunnen niet blijer zijn met dit mooie mannetje. Hoewel we ons mannetje nu lekker in ons armen kunnen houden zijn er ook een hoop onzekerheden van hoe en wat je moet doen om je kindje zo goed mogelijk op te voeden.
Je leert je kindje echt pas na aan paar weekjes kennen. De eerste 8 tot 10 dagen heb je gelukkig de kraamzorg nog om je heen en kan je alles aan haar vragen wat een hele rust geeft. Maar wanneer ze klaar is met jullie gezinnetje moet je toch echt alles zelf gaan doen. En als first time mommy is dat best moeilijk.

De eerste weken met je kindje

Wanneer je de tijd samen met je kindje beleefd merk je al snel dat je een band met je kindje gaat opbouwen. Hoeveel je ook van hem houd als hij geboren word, merk je pas aan jezelf dat je echt met een persoontje te maken hebt als je in zijn of haar ogen kijkt. Je gaat je kindje leren kennen door alles wat ze doen. Je merkt een bepaalde regelmaat waar jij je eigen aan moet passen. Wanneer dat moment komt ben je ook zekerder van jezelf en weet je wat je kindje nodig heeft. Wanneer hij honger heeft of gewoon even aandacht nodig heeft. Je gaat het echt herkennen.

De eerste weken staan niet alleen centraal in het verzorgen en het vertroetelen van je kindje, ook de mensen om je heen willen je kindje graag leren kennen. Je krijgt in de weken na de geboorte veel visite en mensen om je heen. Daar moet je echt even bij stil staan. Want wat wil je zelf op dat moment.. En wat zou je partner willen..? Wil je dat de mensen bij je thuis komen en dit verdeeld over alle dagen die uitkomen of heb je liever een kraamfeest dat mensen allemaal in 1 keer komen. Daar moet je echt even bij stil staan. De eerste weken (met name de eerste week) ben je het liefst gewoon lekker samen met je gezin. Er gebeurd zoveel tegelijk wanneer er een kindje op de wereld is gekomen en je moet echt van deze tijd genieten. Dus voel je vooral niet schuldig als je gewoon even tijd voor jezelf inplant en geen visite aan huis wil. Dat kan namelijk altijd nog en die eerste momenten met je kindje niet meer.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Nu je kindje zo klein is ben je ook enorm voorzichtig met alles wat er om je kindje heen gebeurd. Bang voor ziekte kiemen, harde geluiden waar hij van kan schrikken of zelfs enge dromen die hij misschien kan hebben na die hele bevalling die hij heeft doorstaan. Het liefst zie je je kindje in een veilige bubbel zodat hem of haar niks kan overkomen.
En dat blijft zo. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn, veiligheid voor je kleintje staat bij de papa’s en mama’s altijd op nummer. 1.
Al moet ik zeggen dat bij de hielprik ik harder heb moeten huilen dan Wess zelf maar ja. Je wilt gewoon niet dat ze je kindje pijn doen. Als je kindje huilt dan huil je als ouders net zo hard mee!! Je bent daar echt niet de enige in 😉
Geniet van elk moment en geef jullie 1 tip. Probeer zoveel mogelijk vast te leggen met foto’s of filmpjes!!

Beter te veel foto’s dan te weinig!!

Liefs
Nikkie

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*