Eén mama, twee papa’s

Roos heeft twee zoontjes van een homo-stel. Samen delen ze de opvoeding. Lees hier haar verhaal.

“Toen ik 36 was realiseerde ik me dat ik nu echt wel na moest gaan denken over het moederschap. Ik had een drukke baan en ik heb toen echt even de tijd genomen om over mijn kinderwens na te denken. Als alleenstaande vrouw kom je dan vanzelf op de vraag ‘hoe’ je het dan aan wilt gaan pakken.
In mijn eentje vond ik geen goed idee, ik wilde dat het kind een betrokken vader zou hebben. Al snel kwam ik op het idee om op zoek te gaan naar een homosexuele man met kinderwens. Op het forum van ‘meer dan gewenst’, een onderdeel van het COC., zag ik een heel leuke oproep staan van een homo-stel dat ook een kinderwens had. De klik was er meteen. We bleken hetzelfde over opvoeding te denken, dezelfde droom te hebben (50/50 ouderschap) en ook nog eens dicht bij elkaar in de buurt te wonen! We hebben, voordat we besloten samen kinderen te krijgen, eerst een half jaar de tijd genomen om elkaar te leren kennen. We zijn samen op vakantie gegaan, hebben elkaars familie ontmoet en hebben veel gesproken over opvoeden. Het was definitief: ik ging kinderen proberen te krijgen met hen en we zouden de opvoeding delen als co-ouders. Na 6 pogingen was ik voor het eerst zwanger, maar dat ging na 3 maanden mis. Daarna volgden nog 2 miskramen. Heel heftig vond ik dat. Zo’n sterke kinderwens, en zo’n moeilijke weg er naar toe. Dan word je echt wanhopig en vraag je je af of het nog wel gaat lukken. Na drie miskramen wordt je bloed getest op stollingsafwijkingen. Ik bleek dat inderdaad te hebben en bloedverdunners gaven me de kans de vierde zwangerschap te voldragen.

De vaders zijn niet aanwezig geweest tijdens de bevalling. Het werd helaas een spoed keizersnede. Er mocht maar één persoon mee naar de operatiekamer en ik wilde daar liever mijn beste vriendin bij hebben. Onze zoon werd geboren en we waren alle drie zielsgelukkig. Een half jaar geleden is onze tweede zoon geboren. Biologisch gezien van de ‘andere’ vader, maar zo zien wij het helemaal niet. We hebben met elkaar een gezin met één mama en twee papa’s. De helft van de tijd zijn ze bij hun papa’s, de andere helft bij mij. Tussendoor zien we elkaar ook erg vaak en we helpen elkaar daar waar dat kan. We gaan samen op vakantie, vieren verjaardagen samen. We zijn een mooi geheel. Nog steeds ben ik iedere dag dankbaar voor dit prachtige gezin: de papa’s en de kinderen!”

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

– Roos (41)

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*