Een kijkje in onze sprongetjes

Gastblogger: Rosemarijn

Sprongen? Een sprongetje? Toen ik drie jaar geleden zwanger was en hier voor het eerst van hoorde dacht ik ‘Een baby een sprongetje? Dat hebben ze leuk verzonnen, want iedere baby is toch anders?’ 

Toen Charlie geboren werd en baby was, heb ik hier niet heel veel mee gedaan. Uiteraard was hij af en toe wat huileriger, of sliep hij slechter, maar ik kon het niet echt aan de sprongen koppelen. Of ik was er wat minder mee bezig, dat kan ook. 

Toen Charlie 9 maanden was werd ik zwanger van Louie. Via Instagram leerde ik een aantal andere zwangere meiden kennen. We maakten al snel een zwanger appje aan en deelden ons lief een leed in de zwangerschap. Toen de baby’s geboren waren ging het natuurlijk over de baby’s. En toen kwamen weer de sprongetjes voorbij. Er waren nog twee baby’s in dezelfde week als Louie geboren en zaten wij als moeders in hetzelfde schuitje. Dan kreeg ik weer een berichtje ‘ik denk dat ze in hun sprongetje zitten!’

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

De sprongetjes theorie

Ik ben me hier wat meer in gaan verdiepen en had al snel de app met het sprongenschema gedownload. En ik moet toegeven, bij Louie klopt dit écht. Ik kan mijn wekker erop gelijk zetten. Bijna iedere keer als hij wat onrustiger was/is, minder goed sliep en meer huilde, bedacht ik me dat hij wel eens in zijn volgende sprong kon zitten. Dan open ik de app, en ja hoor, het is weer zover!  

Wat ik bij hem met name merk is dat hij jammerig en aanhankelijk is, meer of minder drinkt en vaker wakker wordt in de nacht. In deze periode’s krijgen baby’s weer een sprong in hun ontwikkeling en vertonen daarom ander gedrag. Eigenlijk héél logisch. Het zijn bij ons altijd weer een paar onrustige weken en die duren voor mijn gevoel soms oneindig. Het klinkt heel cliché maar het zijn écht fases en deze gaan ook weer voorbij. En daar hou ik me dan ook maar aan vast. 

En het heeft ook zo zijn leuke kant want zodra de moeilijke fase voorbij is, kunnen ze weer veel meer! Zoals omrollen, dingen goed grijpen, meer brabbelen etc.  Dus daar kijk ik bij elke sprong altijd weer naar uit!  

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*