Dreumes en drambuien tijdens een sprong

Drammen is eigenlijk niets meer dan: ‘ik wil iets en snap niet waarom het niet zo kan of zo mag.’ Dreumesen drammen extra als ze in een sprong zitten.

Hoe ga je om met drambuien van je dreumes tijdens een sprong?

Niet zo gek, want de stress is dan hoger dan normaal. Ze hebben een korter lontje als ze een sprongetje maken. Toch komt drammen ook voor buiten een sprong, met name tijdens het tweede levensjaar. Het hoort bij de leeftijd, al is het voor de ouders niet fijn.

Je doet er goed aan regels te stellen. Dat hebben we al veel te lang niet meer gedaan in Nederland. Vanaf sprong 9, rond 15 maanden, kun je hier zeker mee beginnen omdat je dreumes dan de mentale bagage heeft om ‘principes’ in zijn omgeving op te pikken. Vanaf dan horen regels bij het leven en bij de opvoeding. Al ben ik een echte voorstander van regels bij kinderen, toch moet je je realiseren dat regels ook té streng kunnen zijn. Ga na of de eisen die je aan je kind stelt redelijk zijn. Hij moet het natuurlijk wel kunnen snappen. En onthoud: drambui is maar een fase die vanzelf overgaat!

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*