Vanaf wanneer slaapt een baby de nacht door?

In de eerste maanden huilt 95 procent van de baby’s als ze ’s nachts wakker worden en heeft dan papa of mama nodig. Een pasgeboren baby heeft nog geen dag-en-nachtritme en zal dus nog niet doorslapen.

Ze hebben nog geen dag-nacht ritme ontwikkeld.

Dat komt na 2-3 maanden, wanneer ze duidelijk meer ’s nachts slapen dan overdag. Van de acht maanden oude baby’s is 60-70 procent in staat zichzelf weer in slaap te krijgen nadat ze ’s nachts wakker geworden zijn. De meeste ouders denken dat hun zes maanden oude baby ’s nachts doorslaapt. Dit is dan ook een bekende mijlpaal in ontwikkelingsboeken geworden. Toch klopt dit niet.

Uit onderzoek met een verborgen camera blijkt dat baby’s wel degelijk wakker worden, maar dat ze zonder te huilen ook weer zelfstandig in slaap vallen. Bijna geen kind jonger dan twaalf maanden slaapt zonder onderbreking de nacht door. Alle kinderen worden wel één tot drie keer wakker. Dat wakker worden begint meestal na vier uur geslapen te hebben.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*